Hlavní obsah

Čech je po operaci, ze hry bude asi dva měsíce. Může stihnout start příští sezóny

Aktualizováno

Avizovaná operace je skutečností! Brankář fotbalistů Chelsea Petr Čech ve středu podstoupil zákrok ramena, které si zranil v úvodním semifinále Ligy mistrů proti Atlétiku Madrid. Klíčová otázka zní: Jak dlouho bude mimo hru? "Osm až deset týdnů," stojí ve stručné zprávě na klubovém webu.

Foto: Darren Staples, Reuters

Zraněný gólman Chelsea Petr Čech střídá v úvodu semifinále Ligy mistrů proti Atlétiku Madrid.

Článek

Informaci o operaci zveřejnila Chelsea ve středu večer. Odhadovaná, zhruba dvouměsíční doba rekonvalescence znamená, že by český gólman měl stihnout start nové sezóny. Ta v Anglii začne v polovině srpna.

Ale jaká v tu dobu bude Čechova pozice v Chelsea? Bude ještě jedničkou? Na to odpoví až dění v příštích týdnech. Český gólman by teoreticky měl být fit v době, kdy by Belgičan Thibaut Courtois, který se má v létě vrátit po hostování v Atlétiku na Stamford Bridge a soupeřit o místo jedničky, ještě mohl být na světovém šampionátu.

Jasné je, že český brankář bude chybět reprezentaci v přípravných duelech na konci května ve Finsku a na začátku června s Rakouskem. S tím se ovšem počítalo.

Zanedlouho dvaatřicetiletý Čech si zranění přivodil 22. dubna v duelu v Madridu, když zasahoval po rohovém kopu. Míč sice vytáhl nad břevno, ale při dopadu se srazil s domácím Raúlem Garcíou a okamžitě signalizoval střídání. V brance ho nahradil veterán Mark Schwarzer z Austrálie.

První zprávy hovořily o tom, že Čech si už do konce sezóny nezachytá. Pak se nečekaně objevil na tréninku před odvetou s Atlétikem, ale do brány se v utkání nepostavil. V závěru sezóny chytá Mark Schwarzer.

Kdo bude na počátku příští sezóny jedničkou v Chelsea?
Petr Čech
51,7 %
Thibaut Courtois
43,6 %
Mark Schwarzer
2,4 %
někdo jiný
2,3 %
Celkem hlasovalo 2188 čtenářů.

Reklama

Související témata: