Hlavní obsah

Chelsea má v kádru nepovolený počet cizinců. Černého Petra dostane Čech, píší v Anglii

Další nepříjemná informace před soubojem o post brankářské jedničky v Chelsea vyplula na povrch. Blues mají totiž v kádru příliš mnoho cizinců a jen malé manipulační možnosti. Může se tak stát, že pokud z kádru neodejde nechtěný útočník Fernando Torres, klub opustí český reprezentační gólman Petr Čech, o kterého se vehementně zajímá Paris St. Germain. Informuje o tom Daily Telegraph.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Gólman Petr Čech by mohl být tím cizincem, který Stamford Bridge opustí.

Článek

V sestavě pro anglickou Premier League i Champions League může figurovat maximálně 17 zahraničních hráčů. Chelsea jich má v kádru o jednoho víc a jeden z nich tak bude muset ještě před začátkem sezóny z kola ven. Vedení londýnského klubu se vehementně snaží prodat Torrese. Za toho ale v minulosti zaplatilo obřích 50 miliónů liber a alespoň část peněz by při Španělově prodeji rádo dostalo zpět.

Za třicetiletého forvarda by tým ze Stamford Bridge chtěl inkasovat alespoň 20 miliónů. Což ale není úplně nízká částka na útočníka, který svůj potenciál už několik sezón po sobě nenaplňuje. Nataženou ruku tak stáhlo i Atlético, ve kterém Torres přičichl k velkému fotbalu, a odkud zamířil do Anglie.

O Obiho Mikela není zájem

Dalším ze zahraničních hráčů, o jehož odchodu se spekuluje, je John Obi Mikel. O sedmadvacetiletého defenzivního záložníka, který obléká dres Chelsea už dlouhých osm let, ale žádný velký zájem není. Obi Mikel rozhodně nepatří do základní sestavy Blues a neoslnil ani na nedávno skončeném mistrovství světa v dresu Nigérie.

Hned v závěsu za Torresem a Obi Mikelem je podle Daily Telegraph právě český brankář. Gólmanská situace v týmu je už delší dobou pod drobnohledem. Dosavadní jasná jednička Petr Čech se rozhodně nechce spokojit s vysedáváním na lavičce. Vyšší ambice má i jeden z nejtalentovanějších gólmanů planety Thibaut Courtois, kterého se Mourinhovi podařilo přitáhnout zpět na Stamford Bridge.

Třetí gólman Schwarzer má novou smlouvu

Situaci zamotává ještě skutečnost, že Chelsea s největší pravděpodobností neopustí ani třetí brankář Mark Schwarzer z Austrálie, se kterým Mourinho podepsal v létě jednoroční kontrakt. Že by odešel Courtois po tom, co se ho Chelsea podařilo přitáhnout zpět z Atlétika, kde se mu dařilo výtečně, se také nedá předpokládat.

Pro Čechův odchod hovoří i fakt, že jeho situaci podrobně sleduje další movitý celek - francouzský Paris St. Germain. Přestože Čech po celou dobu působení v Chelsea ujišťoval o tom, že by na Stamford Bridge rád zakončil kariéru, nedá se jeho odchod do Paříže vyloučit. I proto, že francouzské prostředí zná, do Chelsea přestoupil z Rennes.

Jestli Mourinho vyřeší vyhrocující se otázku brankářů Čechovým odchodem do PSG, která hodlá podat Chelsea nabídku čítající desetimiliónové odstupné, nebo problém s cizinci vyřeší jiným způsobem, se zatím nedá určit. „Z našeho kádru musím jednoho poslat pryč, protože máme o jednoho cizince navíc," potvrdil jen portugalský trenér.

Kde bude hrát Petr Čech v příští sezóně?
V Chelsea
22,3 %
V Paris Saint-Germain
65 %
Jinde
12,7 %
Celkem hlasovalo 19590 čtenářů.

Reklama

Související témata: