Hlavní obsah

Brilantní Čechův výkon, Courtois z lavičky sledoval mistra, chválí českého gólmana anglická média

Arnhem

Nemalou chválu si od anglických médií vysloužil český brankář Petr Čech za výkon v přípravném utkání proti nizozemskému Vitesse Arnhem. Dosavadní jednička Chelsea nastoupila jako kapitán od první minuty a ani jednou neinkasovala. Blues zvítězili 3:1, svou první brankou v dresu nového zaměstnavatele se blýskl Cesc Fábregas.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Chelsea Petr Čech si vysloužil v Anglii chválu.

Článek
Fotogalerie

Český brankář, jehož s největší pravděpodobností čeká tuhý boj o post jedničky v Chelsea, si za svůj výkon proti Vitesse vysloužil chválu. „Podal brilantní výkon," neostýchal se napsat Daily Mail. „Kapitán večera Čech se vzdorovitě pohyboval, po hlavě se vrhal do nebezpečných situací, aby ubránil čisté konto," pokračoval britský deník.

Neopomněl ani připomenout, že na zápase byl přítomen i Thibaut Courtois, Čechův rival, který duel sledoval z lavičky. „Courtois se připojil na předsezónní povinnosti u Blues právě včas, aby viděl v akci brankářského mistra, kterého hodlá nahradit," pokračoval deník v Čechově chvále.

Čechův výkon v zápase s nizozemským celkem ale nelze přeceňovat. „José Mourinho si je samozřejmě vědom, že jeho tým čekají v sezóně náročnějším testy než ten v Nizozemsku, ale Čech ví, že se počítá každá minuta mezi tyčemi k tomu, aby se mu podařilo udržet post jedničky i pro příští sezónu," dodal Daily Mail.

Skóre zápasu otevřel už ve 4. minutě po rychlé akci Mo Salah. Premiérovou trefu v dresu Blues vstřelil o dvacet minut později Cesc Fábragas, který střelou ze standardní situace parádně zakroutil míč do sítě. Třetí gól přidal po další rychlé akci Nemanja Matič. Jediný gól nizozemského celku zařídil Uros Djurdjevič minutu před koncem. To už ale v bráně byl mladý brankář Mitchell Beeney, který Čecha nahradil v 80. minutě.

Kdo bude v příští sezóně v Chelsea brankářem číslo jedna?
Thibaut Courtois
33 %
Petr Čech
67 %
Celkem hlasovalo 19301 čtenářů.

Reklama

Související témata: