Hlavní obsah

Spekulace kolem Čecha gradují. Zvláště poté, co trenér Belgičanů pohrozil Courtoisovi

Londýn/Praha

Fotbalová Anglie nepřestává před sobotním startem Premier League spekulovat, jaký další osud asi čeká Petra Čecha a kam nejspíš z Chelsea zamíří. A nic na tom nemění, že kouč Blues José Mourinho ještě neoznámil, zda brankářskou jedničkou v jeho týmu bude Belgičan Courtois nebo Čech a nechává v nejistotě oba gólmany, stejně jako fotbalovou veřejnost. Minimálně do neděle, kdy konečně vyřkne, koho v úvodním zápase Premier League v pondělí proti Burnley mezi tyče pošle.

Foto: Carmen Jaspersen, ČTK/AP

Petr Čech si musí stejně jako Thibaut Courtois počkat do neděle, na kterého z nich Mourinho ukáže.

Článek

I tak gradují úvahy, zda si česká reprezentační jednička vybere za svou další štaci Real Madrid, Paris SG nebo Monako. Server Daily Mail přinesl informaci, že jak madridský Real, tak i Monako jsou připraveni zaplatit požadovaných 10 miliónů liber, protože v obou klubech jsou přesvědčeni, že dvaatřicetiletý Petr Čech je schopen chytat na nejvyšší úrovni ještě minimálně pět let.

Courtois si je údajně jistý

Spekulace kolem brankářů Chelsea navíc umocnily informace z Belgie. Trenér reprezentace Rudých ďáblů Marc Wilmots totiž před podzimním startem kvalifikace o účast na EURO 2016 totiž Curtoise varoval, že pokud se nestane jedničkou v bráně Chelsea, přijde i pozici prvního gólmana v belgickém národním týmu.

„Courtouis zůstává mou jedničkou. Ale pokud by v Chelsea skončil na lavičce, budu muset všechno znovu posoudit a rozhodnout," prohlásil.

Thibaut Courtois si je ale podle tvrzení ostrovních médií jistý, že jako jednička začne v bráně Chelsea právě on. Ostatně, možná i proto s předstihem avizoval, že prodloužení smlouvy s Chelsea je ochoten parafovat pouze za předpokladu, že se stane pro trenéra Mourinha první volbou.

Mourinho rozhodne v neděli

Courtoisovo, stejně jako Čechovo angažmá v Chelsea je datováno do roku 2016. Mourinho se přitom netají, že by si rád ponechal oba gólmany, i když mu je jasné, že jeden z nich bude z vysedávání na lavičce nešťastný.

Svůj definitivní verdikt vyřkne portugalský kouč v neděli, ale údajně mnohé nasvědčuje tomu, že pro pondělní úvodní duel Premier League proti Burnley vsadí na Courtoise. I proto sílí spekulace, kam ze Stamford Bridge nakonec zamíří Petr Čech a zda dá přednost Realu nebo se po deseti letech vrátí do Francie, odkud do Chelsea přišel.

Kdo začne sezónu jako jednička v brance Chelsea?
Petr Čech
40,8 %
Thibaut Courtois
59,2 %
Celkem hlasovalo 21168 čtenářů.

Reklama

Související témata: