Hlavní obsah

Mourinho se zastal Diega Costy. Terry si liboval nad přestupovou politikou Chelsea

Londýn/Praha

Na Stamford Bridge vládne náramná spokojenost. Aby ne, když Chelsea vstoupila do nového ročníku Premier League v duchu svých tradic opět vítězně a portugalský fotbalový kouč José Mourinho jen zářil nad posilami, které v létě přivedl. Thibaut Courtois mezi tyčemi neměl na trávníku nováčka Burnley sice moc práce, ale své šance se chopil, na Cesc Fábregase se při návratu na anglickou scénu hrnula samá chvála, Diego Costa se uvedl výtečným výkonem a ještě premiéru v barvách Blues vyšperkoval gólem.

Foto: Andrew Yates, Reuters

Nová posila Chelsea Diego Costa (vpravo) se raduje z gólu proti Burnley.

Článek

"A také dostal žlutou kartu. Nespravedlivou, protože po zákroku na něho se měla kopat penalta. Místo toho byl potrestaný kartou. Však z toho byl hodně frustrovaný, protože šlo o nespravedlivé rozhodnutí," zastával se naturalizovaného španělského Brazilce kouč Chelsea José Mourinho.

„Minulou sezónu měl v Atlétiku fantastickou. A hlavně - za celý rok dostal ve španělské lize jen čtyři nebo pět žlutých karet. Nastoupí v Premier League a hned po půlhodině dostane první," nebyl Mourinhovi po chuti trest pro jeho hráče.

„Vysvětlili jsme mu, co od něho chceme v Premier League a co od něho čekáme v Chelsea. Slyšel od nás, co nemají lidé v anglické lize rádi. Pak je faulovaný, jde o jasnou penaltu a potrestán je on. Může se někdo divit, že ten kluk je zklamaný a frustrovaný?" reagoval Mourinho na žlutou kartu, kterou Costa spatřil.

„Zvláště, když jde o hráče slušného, velice férového a s fantastickým přístupem," připomínal, proč si pětadvacetiletého útočníka vyhlédl a na Stamford Bridge přivedl.

Terry: Přestupová politika klubu byla velmi dobrá

„Podstatné ale pro něho je, že se uvedl hned v prvním zápase gólem, takže teď se může plně koncentrovat na hru a zápasy, jež přijdou," nedělal ze žluté karty pro Costu zase až takovou vědu John Terry.

„Je to útočník, který je schopen skórovat v každém utkání. Těším se na spolupráci s ním. A na hru s Fábregasem rovněž. Na něm je patrné, že v minulosti Premier League hrál," přidal se belgický legionář Eden Hazard.

„Myslím, že přestupová politika našeho klubu byla letos velice dobrá. I to nám pomůže naplnit cíl, s nímž do Premier League vstupujeme. Chceme získat titul, i když víme, jak těžké to bude, neboť hned první ligový víkend jsme viděli spoustu týmů podat velice kvalitní výkon," glosoval vydařený vstup do sezóny a výhru 3:1 na půdě nováčka Burnley Terry.

Získají fotbalisté Chelsea v letošní sezóně Premier League mistrovský titul?
Ano
40,9 %
Ne
59,1 %
Celkem hlasovalo 7059 čtenářů.

Reklama

Související témata: