Hlavní obsah

Courtois chce, aby Čech v Chelsea zůstal. PSG už ale připravuje nabídku

Londýn

Vystrnadil ho z brány Chelsea, kde byl deset let jasnou jedničkou. Thibaut Courtois vyhrál s Petrem Čechem boj o post gólmanské jedničky minimálně pro úvod sezóny. Přesto talentovaný Belgičan nechce, aby jeho velký konkurent z týmu odešel. „V trénincích se od něj můžu hodně naučit, protože má spoustu zkušeností,“ řekl dvaadvacetiletý Courtois pro oficiální internetové stránky londýnského klubu.

Foto: Carmen Jaspersen, ČTK/AP

Brankář a momentálně dvojka Chelsea Petr Čech.

Článek

Tři roky strávil na hostování v Atlétiku, se kterým vyhrál takřka vše. Loni ho dovedl až do finále Ligy mistrů, na nedávno skončeném mistrovství světa zářil. Nebylo co řešit, vedení Blues definitivně přesvědčil.

V úvodním kole anglické ligy dostal Courtois od Mourinha důvěru odvděčil se mu za ni náramně. Na hřišti Burnley předvedl i přes inkasovaný gól kvalitní výkon a podle portugalského kouče si zajistil místo mezi tyčemi i v dalším střetnutí.

Přesto Courtois po vítězném utkání v Burnley překvapil, když přiznal, že by byl nerad, kdyby Čech klub opustil. "Od mého příchodu se ke mně choval velmi mile. Dal mi pár rad ohledně Premier League. Věci, o kterých jsem nevěděl. Kvalitně spolu trénujeme. Dokazuje, že je skvělý brankář," uvedl mladý Belgičan. "Pro náš tým by bylo lepší mít dva dobré brankáře. Nemám problém s tím, pokud zůstane," doplnil.

PSG chystá učinit nabídku

Chelsea se zdráhá, aby Čech odešel jinam, což potvrdil i sám Mourinho. "Byl bych velmi potěšen, kdybych měl k dispozici dva z nejlepších gólmanů na světě," uvedl Portugalec.

Že by však Čech, který se za deset let stal na Stamford Bridge pro fanoušky ikonou, spokojil s vysedáváním na lavičce, je nepravděpodobné. Chelsea navíc trápí problém s cizinci, na soupisce jich má přebytek a některý z nich bude muset z kola ven.

Logickou volbou je český brankář a podle středeční informace serveru goal.com se již francouzský Paris St. Germain chystá učinit Blues první nabídku. Situaci ohledně Čecha navíc monitorují i Monako a Real Madrid.

Jisté je, že zájemce by londýnskému klubu musel vysázet za přestup nejméně 10 miliónů liber (zhruba 340 miliónů korun). Přestupní období končí v pondělí 1. září.

Zůstane Petr Čech během podzimní části sezóny v Chelsea?
Ano, souboj s Courtoisem nevzdá
6 %
Odejde do PSG
67,7 %
Zamíří do Monaka
3,8 %
Posílí Real Madrid
15 %
Přestoupí nebo půjde na hostování do jiného klubu
7,5 %
Celkem hlasovalo 36605 čtenářů.

Reklama

Související témata: