Hlavní obsah

Manchester City - Stoke 0:1Mistrovský Manchester City prohrál, Chelsea nastřílela Evertonu šest gólů

Londýn
Aktualizováno

Obhájce titulu Manchester City prohrál v 3. kole anglické fotbalové ligy doma se Stoke 0:1. Jedinou branku utkání vstřelil Senegalec Mame Biram Diouf. Chelsea dokázala potřetí získat plný počet bodů, na půdě Evertonu zvítězila 6:3. Manchester United remizoval na hřišti nováčka soutěže Burnley 0:0 a na první vítězství v sezoně stále čeká. Ángel di María, jenž za United nastoupil poprvé po příchodu z Realu Madrid, odehrál sedmdesát minut.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Zklamaný záložník Manchesteru City Yaya Touré

Článek
Fotogalerie

Manchester City se od začátku zápasu se Stoke snažil navázat na předchozí dva úspěšné duely, největší šance prvních 45 minut si vypracovali Nasri a Touré. Oba jmenovaní hráči se do zakončení dostali i v druhém dějství, v 58. minutě ale překvapivě otevřeli skóre hosté. Po neúspěšném rohovém kopu "Citizens" se do protiútoku dostal Mame Biram Diouf, s míčem přeběhl tři čtvrtiny hřiště a chladnokrevně překonal gólmana Harta. Senegalský útočník skóroval po své první střele na bránu v této sezóně Premier League.

Domácí byli inkasovanou brankou evidentně zaskočeni a hosté toho využívali k dalším šancím. Blízko druhé brance byl Diouf, v 72. minutě hlavičkoval těsně mimo Crouch. City na nepříznivý stav nedokázali zareagovat a Stoke se stali teprve třetím týmem za poslední tři roky, který si z Etihad Stadium odvezl tři body za výhru.

"Je to překvapivá prohra, neočekávali jsme to, ale takové zápasy se prostě občas odehrají. Snažili jsme se, nebyli jsme ale příliš kreativní. Nedostali jsme od Stoke prostor," uvedl po zápase trenér City Manuel Pellegrini.

Gól Eto'a Evertonu nestačil

Gólové hody viděli fanoušci v Liverpoolu, tamní Everton prohrál s londýnskou Chelsea 3:6. Již v první minutě otevřel skóre Diego Costa, jenž si naběhl na Fabregasovu přihrávku a zakončil mezi nohy brankáře Howarda. Bývalý hráč Atlética Madrid dal gól ve všech třech ligových utkáních.

O dvě minuty později vedli svěřenci Josého Mourinha o dvě branky, po Ramiresově pasu se prosadil obránce Branislav Ivanovič. Domácí se podařilo vstřelit gól v poslední minutě prvního poločasu i v třetím ligovém utkání sezóny, trefil se Kevin Mirallas.

Druhý poločas nabídl dalších šest branek, pět z nich padlo v rozmezí 67. až 77. minuty. Za domácí se prosadili Steven Naismith, který si tak připsal také třetí trefu v sezoně, a Samuel Eto'o, jenž v minulém ročníku Premier League oblékal dres Chelsea. Londýnskému celku nejprve pomohl vlastní brankou Seamus Coleman, po gólu si připsali Nemanja Matič a Ramires, v 90. minutě na konečných 3:6 upravil Diego Costa. "Blues" se stali prvním týmem od roku 2009, který se v ligovém utkání v Goodison Parku prosadil šestkrát.

Rudým ďáblům nepomohl ani Di María

Zápas mezi Burnley a Manchesterem United nebyl příliš bohatý na šance, jednu z největších měli domácí hned ve třetí minutě, kdy David Jones nastřelil z přímého kopu břevno. V 15. minutě se do první příležitosti dostal Manchester, Van Persie po přihrávce Di Maríi trefil pouze gólmana Heatona. Argentinský záložník, za něhož anglický celek zaplatil 59,7 miliónu liber, což je více, než Burnley dohromady utratilo za posily za 132 let existence, poslal do šance o chvíli později i Matu, ten ale podklouzl v pokutovém území. Za domácí se v první půli dostali k nebezpečnému zakončení ještě Jones a Arfield, stav duelu ale nezměnili.

V druhé půli se ke dvěma pokusům dostal Van Persie, ale nizozemský reprezentant svou dosavadní střeleckou smůlu neprolomil. V 78. minutě se do své první šance dostal Rooney, hlavičkou po rohovém kopu ale minul branku. V 87. minutě zahrál domácí Barnes ve vápně rukou, ale sudí Foy penaltu neodpískal a Burnley tak poprvé v historii remizovalo v Premier League 0:0.

"Byli jsme silnější, zejména v druhém poločase. Vytvořili jsme si šance, které jsme ale měli proměnit. Progres je znatelný, ale klub jako Manchester United musí vyhrát. Máme dva body z devíti, to je zklamání," komentoval výsledek kouč United Louis Van Gaal.

Swansea zůstala bodově stoprocentní i po třetím kole, nad West Bromwichem zvítězila 3:0. Už v druhé minutě dostal "Labutě" do vedení Nathan Dyer, který se trefil i v minulém ligovém duelu s Burnley (1:0). O 22 minut později odhlavičkoval Dawson míč pouze na Wayna Routledge, který povedenou střelou zvýšil na 2:0. V 71. minutě veškeré šance hostů na bodový úspěch zhatil druhou trefou Dyer.

Anglická fotbalová liga - 3. kolo:
Burnley - Manchester United 0:0
Manchester City - Stoke 0:1 (58. Diouf)
Newcastle - Crystal Palace 3:3 (37. Janmaat, 73. Aarons, 88. Williamson - 1. Gayle, 48. Puncheon, 90.+5 Zaha),
QPR - Sunderland 1:0 (45.+2 Austin)
Swansea - West Bromwich 3:0 (2. a 71. Dyer, 24. Routledge)
West Ham United - Southampton 1:3 (27. Noble - 45. a 68. Schneiderlin, 83. Pellé)
Everton - Chelsea 3:6 (45. Mirallas, 69. Naismith, 76. Eto'o - 1. a 90. Costa, 3. Ivanovič, 67. vlastní Coleman, 74. Matič, 78. Ramires).

Reklama

Související témata: