Hlavní obsah

Mourinho vysvětluje: Costa má problémy, zvládne jen jeden zápas týdně

Londýn/Praha

Mnozí na to hleděli překvapeně. Kanonýr Diego Costa chyběl Chelsea v úvodním střetnutí Ligy mistrů proti fotbalistům Schalke. Zůstal jen na lavičce a přišel až na poslední čtvrt hodinu. Důvod je jasný. José Mourinho vše po utkání osvětlil.

Foto: Toby Melville, Reuters

Diego Costa se v utkání proti Swansea radoval z hattricku.

Článek

Costa má podle kouče opět problémy se zadním stehenním svalem od přípravného duelu  Španělska s Francií ze začátku září. "Pokud má týden na uzdravení, pak může bez problémů nastoupit. Ale hrál v sobotu a nebyl na tom tak, aby mohl jít od začátku i ve středu," vysvětlil trenér.

Odmítl, že by svého nejlepšího střelce šetřil na nedělní ligový šlágr s Manchesterem City. Costa měl problémy už v minulé sezóně v Atlétiku. Do Chelsea ale přišel podle Mourinha v pořádku. "Jenže po zápase s Francií se vrátil zraněn," připomínal kouč. "Proti City ale bude hrát," nastiňoval Mourinho s tím, že příští týden Costa určitě vynechá zápas s Boltonem v Ligovém poháru.

Litoval, že jeho svěřenci proti Schalke po gólu Cesca Fábregase z jedenácté minuty vedení nepojistili a se soupeřem nakonec jen remizovali. "Nejlepší výsledek to není," konstatoval Mourinho. Vinu nesvaloval na Didiera Drogbu, který nahradil Costu.

"Ve druhém poločase dal soupeř gól a my jsme na něj dobře zareagovali. V posledních patnácti minutách mohl Rémy, Terry i Hazard skórovat. Měli jsme šance, ale takový je fotbal. Nemohu svým hráčům nic vytknout," dodal Mourinho.

Reklama

Související témata: