Hlavní obsah

Dojatý Lampard obral Chelsea o výhru a neměl daleko k slzám. Jen žádné love story, odsekl Mourinho

Manchester

Velmi emotivní chvíle prožívala dlouholetá opora Chelsea Frank Lampard v nedělním šlágru Premier League, do něhož naskočil coby střídající hráč Manchesteru City právě proti svému bývalému týmu ze Stamford Bridge a pro svůj nový celek vystřelil remízu 1:1. Připravil tak své bývalé kamarády a kouče o vítězství. Po utkání jen těžko hledal slova a neměl daleko k slzám.

Foto: Suzanne Plunkett, Reuters

Záložník Manchesteru City Frank Lampard zdraví fanoušky po zápase s Chelsea.

Článek

Šestatřicetiletý záložník, jehož na Etihad Stadium mohutně vítali i fanoušci hostů, naskočil do zápasu dvanáct minut před koncem, tedy krátce potom, co André Schürrle dal vedoucí gól Chelsea. A už v 85. minutě Lampard zápas srovnal. Po gólu se však nijak neradoval.

„Pro mě to bylo hodně těžké. Strávil jsem s fanoušky Chelsea třináct nádherných sezón, takže mám teď trochu smíšené pocity. Samozřejmě jsem ale rád, že jsem svému týmu pomohl k remíze," dělil se o své emoce Lampard, který v Manchesteru hostuje z New York City.

Po zápase ztratil slova

„Trochu jsem z toho ztratil slova. Nečekal jsem, že nastoupím a hned dám gól. Vyběhl jsem na hřiště a fanoušci Chelsea zpívali, bylo to hodně emotivní. Na druhou stranu hraju už za nový tým, který mě skvěle přijal, takže jsem teď zaklíněný někde uprostřed," dodal.

Spokojený kouč domácích Manuel Pellegrini prý neměl s nasazením ikony Blues do utkání žádné problémy. „Před zápasem jsem se ho zeptal, zda si v něm chce zahrát. Samozřejmě, že chtěl. To ukazuje, jak velký profesionál to je," pochvaloval si služby nové posily trenér.

Jeho protějšek José Mourinho, pro něhož byl Lampard během prvního působení v Chelsea klíčovým hráčem, ale celou záležitost bral velmi pragmaticky a odmítal jakkoliv uvažovat v emocionální rovině.

„Je hráčem Manchesteru City. Nevěřím v nějaké historické vášně a srdce, prostě v to nevěřím. Možná jsem ve fotbale až příliš pragmatický. Když jsem přijel na Manchester City, k přímému konkurentovi, nějaké love story šly stranou. Lampard je profesionál, dělal svoji práci a odvedl ji výborně," konstatoval suše kouč Chelsea.

Reklama