Hlavní obsah

VIDEO: Čech dostal v Chelsea první šanci v sezóně, fanoušci jásali

Londýn

Přetáhl si přes hlavu dres Chelsea, vyběhl na trávník a stoupl si mezi tyče. Dříve to byl pro Petra Čecha všední scénář, ve středu večer však vzácnost. Kvůli ztrátě pozice jedničky se do branky Blues v ostrém utkání postavil po 155 dnech.

Sestřih z utkání Chelsea - Bolton

 
Článek

Po duelu Capital One Cupu s Boltonem mohl se spoluhráči slavit postup (výhra 2:1). „Bylo hezké být zpátky na hřišti, mám velkou radost z výhry i postupu," uvedl Čech na svém webu. O svých kvalitách nemusí nikoho přesvědčovat, pokud by se však blýskl solidními zákroky, v jeho situaci by mu to rozhodně neuškodilo. Jenže během utkání byl spíš v roli diváka, v každém poločase na něj soupeř vyslal jednu střelu.

Na úvodní, prudkou hlavičku Millse k tyči, neměl nárok, před koncem zápasu s přehledem lapil ránu I Čong-jonga. Fotbalový sever goal.com ocenil Čecha známkou 3 na pětibodové stupnici (1 nejhorší, 5 nejlepší). „Pokud chtěl kdy udržet čisté konto, tak to byl tento den, rád by si vzal zpátky pozici jedničky. Osud však rozhodl jinak, proti hlavičce byl bezmocný," napsal server goal.com k Čechově výkonu.

Českého reprezentanta kromě vítězství hřálo také fantastické přijetí od fanoušků, kteří skandovali jeho jméno a ocenili jej bouřlivým potleskem. V jejich reakcích se jistě odráželo poděkování za to, co pro Chelsea v uplynulých deseti letech odvedl. „Dočkal jsem se od nich nádherného přijetí, všem moc děkuju," napsal Čech na Twitteru.

Blahopřál mu i Štěpánek

K opětovnému startu mu gratulovala spousta kamarádů v čele s tenistou Radkem Štěpánkem, velkým příznivcem Blues. „Plesá mi srdce vidět Petra zase v brance Chelsea," uvedl Štěpánek na svém twitterovém účtu.

Dvaatřicetiletý gólman v soutěžním duelu nastoupil za Chelsea poprvé od 22. dubna, kdy kvůli poranění ramena odstoupil z prvního semifinále Ligy mistrů s Atlétikem Madrid. Po následné operaci si zachytal pouze v přípravě, roli jedničky převzal Belgičan Thibaut Courtois.

Čech se v nekonformní situaci ocitl po patnácti letech, naposledy zahájil podzim na lavičce v roce 1999 v Blšanech. V následujících sezónách míval v tuto dobu pravidelně na kontě několik zápasů včetně střetnutí za český národní tým. V té předminulé devět zápasů, v loňské ještě o jeden víc. Na startu letošního ročníku tak ve hřestrávil oproti stejnému období v uplynulém roce o 630 minut méně. A manko, s vysokou pravděpodobností, bude narůstat.

Šablona trenéra Josého Mourinha je totiž známá: jedničce dává volno většinou jen v prvních fázích FA Cupu, v Ligovém poháru nebo v závěru skupiny Ligy mistrů, pokud už má mužstvo zajištěný postup do osmifinále. Byť Portugalec svěřil Čechovi proti Boltonu kapitánskou pásku, velký závěr z toho zřejmě neplyne. Pokud se nestane nic mimořádného, v sobotu proti Aston Ville se vrátí na scénu Courtois.

Reklama

Související témata: