Hlavní obsah

Ať zraněného hráče na deset minut zastoupí jiný, navrhuje anglický trenér

Londýn

Uznávaný anglický trenér Harry Redknapp apeluje na vedení Premier League, aby zásadně změnilo pravidla v nejvyšší anglické soutěži týkající se zraněných hráčů. Redknapp navrhuje, aby fotbalisty, kteří musejí podstoupit lékařské vyšetření, na hřišti na několik minut mohli vystřídat náhradníci. Pomoct by to mělo lékařům, kteří by měli delší čas na stanovení diagnózy.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Trenér Queens Park Rangers Harry Redknapp (vlevo) se raduje se svými svěřenci z branky.

Článek

Redknappa k tomuto prohlášení přiměla situace ze sobotního zápasu na hřišti Southamptonu. Kouč Queens Park Rangers totiž musel už po jedenácti minutách stáhnout ze hřiště Sandra, jehož vystřídání doporučili týmoví lékaři. O přestávce však již Sandro působil svěžím dojmem.

Zkušený trenér tak apeluje na změnu pravidel. „Nemůžeme čekat deset nebo patnáct minut a hrát v deseti; nemůžete lékařům poskytnout tolik času, aby hráče pořádně vyšetřili," řekl Redknapp pro BBC. „Jako nejhorší se tak nejeví nápad hráče na krátko nahradit, aby doktoři měli na své posouzení delší časový úsek," navrhuje rodák z Londýna, který v minulosti vedl i Tottenham, Portsmouth, Southampton a West Ham.

Redknapp si uvědomuje tíživou situaci týmových lékařů, kteří raději doporučí vystřídání fotbalisty, jehož zdravotní stav je na hraně. V časovém presu totiž nemohou stanovit přesnou diagnózu. „Lékaři nemohou riskovat, a pokud hráč vypadá špatně, nelze očekávat, že ho nechají hrát dál, protože by svého rozhodnutí mohli později litovat," vysvětlil sedmašedesátiletý někdejší záložník.

Redknapp, jehož tým v sobotu prohrál na hřišti Southamptonu 1:2, se nechal inspirovat ragby, kde podobné pravidlo nedávno zřídili. Vedení anglické ragbyové asociace si od toho slibuje, že hráči s podezřením na otřes mozku se již nebudou vracet na hřiště.

Mělo by být povoleno, aby vyšetřovaného hráče nahradil na hřišti na deset minut náhradník?
Ano
67,1 %
Ne
32,9 %
Celkem hlasovalo 3281 čtenářů.

Reklama

Související témata: