Hlavní obsah

VIDEO: Sleduj, Van Gaale! Mladík Januzaj si v Manchesteru řekl o základní sestavu

Londýn

Je mu teprve devatenáct let, v Manchesteru United ale vědí, jaký talent se v něm skrývá. Belgický záložník Adnan Januzaj v posledních týdnech spíše zahřívá lavičku A-týmu a tak se chodí pravidelně rozehrát do juniorského mužstva. A daří se mu parádně. Před dvěma týdny vstřelil stejně starým mladíkům Sunderlandu hattrick, nyní se v duelu s Tottenhamem blýskl parádní exekucí standardní situace.

Parádní kousek Adnana Januzaje.

 
Článek

Januzaj se v 87. minutě postavil k míči a z velkého úhlu načapal brankáře Spurs Luka McGeera. Parádní zakroucená rána belgického mladíka se stočila přímo do šibenice. Domácí Tottenham ještě srovnal, ale utkání nakonec prohrál 1:2.

Devatenáctiletý Januzaj poprvé nakoukl do velkého fotbalu v minulé sezóně ještě pod vedením Davida Moyese, pod koučem Louisem van Gaalem mu ale pšenka příliš nekvete. V pěti letošních zápasech odehrál 127 minut a na gól v Premier League stále čeká. Šance se mu otvírá po víkendovém vyloučení Wayna Rooneyho, na stejnou pozici v sestavě Rudých ďáblů si však dělá zálusk i Juan Mata.

Reklama

Související témata: