Hlavní obsah

Manchester City - Crystal Palace 3:0Citizens vyhráli a bodově se dotáhli na vedoucí Chelsea, vítězná série United skončila

Manchester
Aktualizováno

Fotbalisté Manchesteru City i přes velkou marodku v útoku zdolali v předehrávce 17. kola Premier League doma Crystal Palace 3:0. Dvěma zásahy se na triumfu Citizens podílel David Silva, jednou skóroval Yaya Touré. Svěřenci trenéra Manuela Pellegriniho vyhráli osm z posledních devíti zápasů a bodově se dotáhli na vedoucí Chelsea. Po šesti výhrách v řadě Manchester United remizoval s Aston Villou 1:1.

Foto: Jon Super, ČTK/AP

Záložník Manchesteru City David Silva (vlevo) v souboji se středopolařem Jason Puncheon z týmu Crystal Palace.

Článek

Citizens postrádali v sestavě zdravotně indisponované forvardy Agüera, Džeka a Jovetiče. Na hrotu dostal důvěru James Milner, kterého zdatně podporoval i David Silva. Právě osmadvacetiletý Španěl se stal ústřední postavou střetnutí.

Po bezbrankovém poločase Silva poprvé udeřil ve 49. minutě, když tečovanou střelou přeloboval brankáře Speroniho. Uběhlo jen dvanáct minut a Silva se radoval podruhé. Kolarov mu z levé strany naservíroval krásný balón a domácí záložník neměl problém uklidit míč do sítě. Tříbodový zisk ještě pojistil v 81. minutě Yaya Touré.

Citizens vyhráli sedmý vzájemný zápas v řadě a v tabulce se bodově dotáhli na lídra soutěže z Chelsea. Blues však mají pondělní duel na hřišti Stoke k dobru.

United přesilovku nevyužili

Aston Villa šla v zápase proti Rudým ďáblům do vedení po osmnácti minutách, když si míč v pokutovém území zpracoval Benteke, šikovně se uvolnil a ještě šikovněji vystřelil na vzdálenější tyč. Gólman Manchesteru De Gea se za míčem, který rozvlnil síť, jen ohlédl.

O vyrovnání se postarala letní posila Falcao, který zatím nenaplňuje očekávání, se kterým na Old Trafford dorazil. Tentokrát si ale Kolumbijec našel míč po centru Younga z levé strany a v mírném záklonu hlavičkoval do protipohybu gólmana Guzana. V 65. minutě musel po tvrdém zákroku na půli hřiště z placu Agbonlahor, Van Gaalovi svěřenci toho ale využít nedokázali.

Fotbalisté Queens Park Rangers zdolali na vlastním stadiónu West Bromwich 3:2, poskočili ze sestupových příček na průběžnou 15. příčku a bodově se dotáhli na svého sobotního soupeře. O všechny tři góly vítězů se postaral anglický útočník Charlie Austin. Svůj gólový účet otevřel proměněnou penaltou, druhý zásah přidal na začátku druhé půle a tři body svému týmu zařídil brankou čtyři minuty před koncem zápasu.

Anglická fotbalová liga - 17. kolo:
Manchester City - Crystal Palace 3:0 (49. a 61. David Silva, 81. Y. Touré)
Aston Villa - Manchester United 1:1 (18. Benteke - 53. Falcao)
Hull - Swansea 0:1 (15. Ki Sung-Young)
QPR - West Bromwich 3:2 (24. z pen, 48. a 86. Austin - 10. Lescott, 20. Varela).
Southampton - Everton 3:0 (38. vlastní Lukaku, 65. Pellé, 82. Yoshida).
Tottenham - Burnley 2:1 (21. Kane, 35. Lamela - 27. Barnes).
West Ham United - Leicester 2:0 (24. Carroll, 56. Downing).

Reklama

Související témata: