Hlavní obsah

Liverpool - Arsenal 2:2Škrtel v sedmé minutě nastavení zařídil Liverpoolu proti Arsenalu bod

Aktualizováno

Hrdinou Liverpoolu bude u fotbalových fanoušků po zbytek dnešního dne slovenský obránce Martin Škrtel. Toho na začátku druhé půle na hlavě ošklivě poranila kopačka Oliviera Girouda. Po dlouhém ošetření ale Škrtel na hřišti zůstal a byl to právě on, kdo v sedmé minutě nastavení zařídil gólovou hlavičkou konečné skóre 2:2. Arsenalu stačily ke dvěma gólům tři střely na bránu.

Foto: Phil Noble, Reuters

Obránce Liverpoolu Martin Škrtěl zdraví fanoušky Liverpoolu po konci zápasu s Arsenalem.

Článek
Fotogalerie

Na lavičce Kanonýrů opět scházel český kapitán Tomáš Rosický, který má zdravotní potíže. Společně s ostatními příznivci na Anfield Road přihlížel opatrně vedenému prvnímu poločasu, v němž měli sice více ze hry domácí, propracovali se však do jediné větší příležitosti. Srb Markovič vnikl do pokutového území, jeho střelu na zadní tyč ale nohou pokryl Szczesny.

Nezáživný úvodní poločas měl však třeskutý konec. V poslední minutě se na vlastní polovinu vrátil útočník Arsenalu Giroud, ale zpětnou přihrávku odflákl a namísto protiútoku se museli Gunners bránit. Míč se odrazil k Hendersonovi, který ho posunul na Coutinha. Brazilec se pohotově uvolnil a pohlednou přízemní střelou, která se odrazila do levé tyče, překonal polského brankáře ve službách Arsenalu.

Liverpool byl přesto o přestávce smutný

Radost ve městě Beatles ale netrvala dlouho. Hned vzápětí se totiž na druhé straně proti pravidlům provinil Gerrard, když fauloval Sáncheze, a hosté měli možnost zahrávat standardní situaci. Z té přilétl před brankáře Jonese balón, který se odrazil k Flaminimu. Francouz ho znovu vrátil zpět do ohně, kde Škrtela v tvrdém souboji přehlavičkoval Debuchy a vůbec první střelou Arsenalu mezi tři tyče srovnal.

Ve druhé půli byl k vidění atraktivnější fotbal. Útoky se přelévaly z jedné strany na druhou. A při jednom z nich postrčil Giroud Škrtela, který spadl na zem, a vytáhlý Francouz mu omylem kopl do hlavy. Slovenský stoper byl dlouho ošetřován, ale v zápase nakonec s obvázanou hlavou pokračoval. Oba aktéři byli hlavními postavami u třetího gólu v zápase. Slovák totiž nepokryl při druhém gólu Kanonýrů Girouda, jemuž přihrál z levé strany od brakové čáry Cazorla. Forvard s číslem 12 poslal druhou střelou Londýňanů v zápase míč mezi nohy brankáře Jonese a změnil tak skóre na 1:2.

Reds dohrávali v deseti

Do několika velmi slibných příležitostí se ve druhé půli dostali i domácí. Proti Sterlingovi chybně vyběhl mimo vápno Szczesny, ale po následující přihrávce do vápna hlavičkoval Gerrard nad. Skórovat mohl také Leiva. Ani on ale z ideální pozice poblíž puntíku pro pokutový kop nedokázal zamířit mezi tři tyče. A když už se střídající Borini hlavou trefil přesně pod břevno, Szczesny vytasil vynikající zákrok. Nabuzený Ital do konce zápasu ale na trávníku nevydržel. První žlutou kartu dostal za protesty a druhou za drsný faul na Cazorlu.

I v deseti se ale podařilo Reds srovnat skóre. Sudí kvůli dlouhému ošetřování Škrtela nastavoval devět minut a v sedmé z nich se k rohovému kopu postavil Lallana, poslal prudký míč do vápna, kde si na něj naskočil právě slovenský obránce a nechytatelnou hlavičkou zařídil vyrovnání.

Anglická fotbalová liga - 17. kolo:
Newcastle - Sunderland 0:1 (90. Johnson)
Liverpool - Arsenal 2:2 (45. Coutinho, 90.+7 Škrtel - 45.+2 Debuchy, 64. Giroud).

Reklama

Související témata: