Hlavní obsah

Courtois stojí dál v bráně Chelsea, i když jeho otce museli na Štědrý den operovat

Po zranění se vrátil do brány Chelsea, i když ve svátečních vánočních dnech nebylo gólmanovi Chelsea Thibautovi Courtoisovi právě dvakrát dobře. Jeho otce Thierryho totiž na Štědrý den museli hospitalizovat v nemocnici. „Měl jsem problémy s rovnováhou a až lékaři přišli na to, že mám trhlinu v žíle přivádějící krev do mozku,“ prozradil otec dvaadvacetiletého belgického brankáře.

Foto: Andrew Yates, Reuters

Belgičan Thibaut Courtois se postavil mezi tyče Chelsea i proti Newcastlu, i když jeho otec ležel v nemocnici,

Článek

Domů do Belgie se belgický gólman Thibaut Courtois nevrátil, i když trenér Chelsea José Mourinho mu nebránil. Dokonce mu sám nabízel, aby navštívil nemocného otce, protože má v záloze Petra Čecha čekajícího na další možnost postavit se do brány.

Mezi tyče Chelsea se Courtois postavil jak na Štěpána v domácím duelu proti West Hamu, v němž udržel čisté konto a podílel se tak na vítězství Blues 2:0, stejně jako o dva dny později v remízovém duelu proti Southamptonu (1:1). A chytat bude i na Nový rok, kdy Blues vstoupí do druhé poloviny Premier League zápasem s Tottenhamem.

„Hned po hospitalizaci v nemocnici mě lékaři operovali, neboť objevili trhlinu ve stěně žíly. Část mého mozku nebyla po nějakou dobu prokrvována, proto museli jednat rychle. Musím jim poděkovat za péči, které se mně dostalo," svěřil se sedmačtyřicetiletý Thierry Courtois belgickým novinářům.

Díky tomu se dostala informace i do Anglie, neboť jeho syn, jednička mezi tyčemi Chelsea, se žurnalistům nesvěřil, jak těžké dny prožívá. Podle lékařů může trvat až půl roku, než se jeho otec úplně pozdraví.

Reklama

Související témata: