Hlavní obsah

Chelsea - Bradford 2:4Zkáza gigantů! Třetiligový Bradford rozcupoval Čecha v brance Chelsea, končí i Citizens

Londýn

Albion zažil hotovou zkázu fotbalových gigantů. Vedoucí týmy Premier League ve 4. kole FA Cupu na domácích trávnících dokonale vyhořely. Chelsea s Petrem Čechem v brance prohrála s třetiligovým Bradfordem 2:4, Manchesteru City potom padl 0:2 s Middlesbrough. V duelu druhých týmů první a druhé ligy nenastoupil v dresu Boro český mladík Tomáš Kalas.

Foto: Stefan Wermuth, Reuters

Petr Čech inkasuje gól od Filipeho Moraise.

Článek
Fotogalerie

Stamford Bridge byl svědkem popravy prvoligového lídra. Chelsea se přitom podle předpokladů v klidu ujala vedení 2:0 po brankách Cahilla a Ramirese, jenže ještě do přestávky zkušený útočník Stead překonal Čecha poprvé. Český gólman inkasoval po 330 minutách.

Po přestávce pak šestý tým třetí ligy dokonal dalšími třemi trefami senzační obrat. Chelsea ztratila domácí zápas, ve kterém vedla o dvě branky, poprvé od října 1999...

Svěřencům kouče Mourinha se přitom v posledních týdnech dařilo, v čele Premier League si vypracovali pětibodový náskok na druhý Manchester City.

Ani Citizens v poháru ostudě neušli. Senzaci po přestávce načal Bamford a v nastavení ji Kike zpečetil. Tým kouče Aitora Karanky tak potvrdil, že v případě postupu do nejvyšší soutěže nemusí mít ze srovnání s elitou strach.

Řady zklamaných rozšířil také Tottenham, který ztroskotal na posledním týmu tabulky Premie League. Leicester otočil zápas na jeho hřišti a díky brance Schluppa z druhé minuty nastavení zvítězil 2:1. Swansea prohrála na hřišti druholigového Blackburnu 1:3.

Trápení velkoklubů podtrhl Liverpool. Sice s druholigovým Boltonem neprohrál, ale zároveň nedokázal ani zvítězit a po remíze 0:0 tak musí přijít na řadu opakovaný zápas na Macron Stadium v Boltonu. Reds si přitom ve druhé půli vypracovali řadu šancí, ale maďarský brankář Wanderers Bogdán vše pochytal a stal se hrdinou zápasu. Poutníci tak mohli klidně i senzačně zvítězit, dvě velké šance zahodil Gudjohnsen.

Anglický FA Cup, 4. kolo:
Blackburn - Swansea 3:1
Birmingham - West Bromwich Albion 1:2
Chelsea - Bradford 2:4
Manchester City - Middlesbrough 0:2
Southampton - Crystal Palace 2:3
Sunderland - Fulham 0:0
Tottenham - Leicester 1:2
Liverpool - Bolton 0:0

Reklama

Související témata: