Hlavní obsah

Tipněte si, kam zamíří Rosický. Podle bookmakerů zůstane v Anglii

Petr Čech dovnitř, Tomáš Rosický pryč. I takové střídání stráží českých fotbalových hvězd by se v létě mohlo udát v kabině londýnského Arsenalu. Nebo se v ní klidně sejdou oba... Gólman národního týmu nejspíš opustí Chelsea a Kanonýři o něj mají zájem. Reprezentační špílmachr zase pro změnu ztratil místo v sestavě Arsenalu a zvažuje, zda po devíti letech věrných služeb Emirates Stadium neopustí. Bookmakeři českých sázkových kanceláří dokonce vypsali kurzy na to, kam Rosický zamíří.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Záložník Tomáš Rosický na srazu české fotbalové reprezentace před utkáním kvalifikace ME 2016 s Lotyšskem.

Článek

Se závěrem sezóny se blíží také důležité rozhodnutí, jež musí Tomáš Rosický spolu se svým agentem Pavlem Paskou učinit.

„V zimě jsem o odchodu uvažoval nejintenzivněji za dobu, co v Arsenalu jsem. Ve hře bylo jak setrvání v Anglii, tak přestup do jiné země. Klub ale řekl, že mě nikam nepustí," popsal Tomáš před duelem národního týmu s Lotyšskem.

Budoucnost Malého Mozarta je nicméně stále v řešení. Hráče láká kromě anglické Premier League také americká Major League Soccer, v zimě měl nabídky třeba z Řecka. Z úspěšného působení v Dortmundu dobře zná německou ligu, zájem o jeho návrat projevuje také mateřská Sparta.

„Arsenal má na mě ještě opci, takže všechno má v rukou on," poukazuje Rosický.

Pokud ji Kanonýři neuplatní, bude 34letý Čech k mání zadarmo. A to je příležitost pro další zájemce.

Návrat domů není pravděpodobný

Podle bookmakerů Chance zahájí Tomáš podzim nejpravděpodobněji v některém z týmů nejvyšší anglické fotbalové soutěže. Na tuto možnost proto vypsali kurz 1,70:1. Na odchod Rosického až do zámořské nejvyšší soutěže, Major League Soccer, je pak vypsán kurz jen o málo vyšší - 2,50:1.

„Podle našich bookmakerů je ale jasné, že naše domácí týmy si mohou o posile v podobě Rosického nechat jen zdát. Například na jeho přestup do pražské Sparty je kurz 6:1 a plzeňská Viktorka je na tom s kurzem 15:1 ještě o poznání hůře," dodává Markéta Světlíková, tisková mluvčí Chance.

Obdobně to vidí také Tipsport, který třeba na návrat do Německa vypsal kurz 8:1 a za nejméně pravděpodobnou variantu považuje Rosického odchod na Slovensko - 100:1...

Reklama