Hlavní obsah

Chelsea - Sunderland 3:1Čech v posledním zápase za Chelsea inkasoval, loučil se ale vítězstvím

Londýn
Aktualizováno

Byl to s největší pravděpodobností poslední zápas Petra Čecha v dresu Chelsea. V posledním 38. kole Premier League odchytal za mistrovský celek celý zápas a přispěl k výhře 3:1 nad Sunderlandem. Čerstvě třiatřicetiletý brankář působí v týmu Blues od roku 2004. V letním přestupním období však Stamford Bridge téměř jistě opustí. Se Sunderlandem Čech inkasoval po hlavičce Fletchera, Blues však zápas otočili po zásazích Costy a Rémyho.

Foto: Matt Dunham, ČTK/AP

Brankář Petr Čech si třese rukou s trenérem José Mourinhem po zápase se Sunderlandem.

Článek
Fotogalerie

Jedenáct let, čtyři tituly anglického mistra, triumf v Lize mistrů i v Evropské lize, tři oslavy vítězství v anglickém poháru, čtyři v FA Cupu a dvě v Community Shield. Petr Čech prožil na Chelsea opravdu skvělé časy a během působení v klubu vyhrál téměř všechny trofeje, co jen vyhrát šly, a patřil mezi nejlepší brankáře planety.

S Chelsea se loučil i Drogba

Chelsea už před zápasem měla jistý mistrovský titul, Sunderland byl už zase jistojistě zachráněný, takže trenér domácího celku José Mourinho mohl na plac poslat dvě legendy, aby se rozloučily s fanoušky na Stamford Bridge. V základní sestavě nastoupil útočník z Pobřeží slonoviny Didier Drogba a rukavice navlékl Čech.

Drogba nakonec neodehrál ani jeden poločas, Mourinho ho vystřídal už po půlhodině, když hrdinu z finále Ligy mistrů ze sezóny 2011/12 vystřídal Diego Costa. Když spoluhráči Drogbu odnášeli na ramenou, Blues už prohrávali. Centr z rohového kopu propadl až na zadní tyč, kde Fletcher pohotově hlavou zakončil do odkryté části brány.

Ještě do konce první půle srovnal z pokutového kopu Costa a ve druhé části otočil vývoj zápasu dvěma góly další střídající hráč - Rémy.

Hořké loučení Gerrarda

V posledním kole ztratil pátou příčku Liverpool, který utržil debakl se Stoke. Útočníci domácího celku se za záda Mignoleta trefili hned šestkrát. Jediný gól Reds zařídil končící záložník Steven Gerrard, jehož loučení ale bylo hořké. Vyšší porážku totiž ve své sedmnáctileté kariéře kapitán Liverpoolu nezažil. Před Reds se na pátou příčku dostal Tottenham, který zdolal Everton 1:0.

Newcastle zdolal West Ham 2:0 a zajistil si účast v nejvyšší soutěži i pro příští sezónu. Do druhé ligy naopak sestupuje společně s QPR a Burnley Hull, který bez branek remizoval s Manchesterem United.

Další legendou, která se loučila s Premier League, byl Frank Lampard. I populární Angličan, který byl dlouhou dobou hvězdou Chelsea, ale poslední sezónu odehrál za Manchester City, se v posledním zápase gólově prosadil a přispěl tak k výhře nad Southamptonem 2:0.

Anglická fotbalová liga - 38. kolo:
Arsenal - West Bromwich 4:1 (4., 14. a 37. Walcott, 17. Wilshere - 57. McAuley)
Aston Villa - Burnley 0:1 (6. Ings)
Chelsea - Sunderland 3:1 (70. a 88. Rémy, 37. Costa z pen. - 26. Fletcher)
Crystal Palace - Swansea 1:0 (57. Šamach)
Everton - Tottenham 0:1 (24. Kane)
Hull - Manchester United 0:0
Leicester - QPR 5:1 (16. Vardy, 44. Albrighton, 51. Ulloa, 52. Cambiasso, 86. Kramarič - 57. Austin)
Manchester City - Southampton 2:0 (31. Lampard, 88. Agüero)
Newcastle - West Ham United 2:0 (54. Sissoko, 85. Guttierez)
Stoke - Liverpool 6:1 (22. a 26. Diouf, 30. Walters, 41. Adam, 45. N'Zonzi, 87. Crouch - 70. Gerrard)

Reklama

Související témata: