Hlavní obsah

Leicester - Manchester City 0:0Šlágr Premier League neměl vítěze. Lišky nevyužily šanci sesadit Arsenal

roj, jsvSport.cz
Aktualizováno

Šlágr 19. kola Premier League mezi Leicesterem a Manchesterem City sliboval mimořádně atraktivní podívanou, ale souboj momentálně nejlepších ofenziv v nejvyšší anglické soutěži skončil bezbrankovou remízou 0:0. Leicester tak nevyužil šanci vystřídat na čele tabulky Arsenal, ale na druhém místě je jen kvůli horšímu skóre. Manchester City je v tabulce třetí o bod před Tottenhamem.

Foto: Sport.cz s použitím ČTK/AP

Video již není dostupné

Článek
Fotogalerie

Úroveň zápasu, jehož hlavními hrdiny byli především oba gólmani, zůstávala od začátku trochu za očekáváním. Ale rušných momentů před oběma brankami se fanoušci na King Power Stadium přeci jen dočkali.

Zpočátku byl v permanenci především domácí Kapser Schmeichel, který se v úvodní dvacetiminutovce blýskl při likvidaci povedené střely Kevina De Bruyneho.

Záhy se vytáhl také proti voleji Raheema Sterlinga a zakončení Sergia Agüera, jemuž připravil šanci hodně aktivní De Bruyne. V závěru úvodního dějství ale zahrozili i domácí.

Marc Albrighton po Mahrízově centru ve velké šanci selhal, když zblízka netrefil bránu. Ihned poté o sobě dal vědět i kanonýr Jamie Vardy, jenže i jeho povedená rána branku rovněž minula.

Po změně stran už se Vardy mezi tři tyče trefil, jenže jeho hlavičku Joe Hart lapil. Nebezpečně pálil i další domácí hrdina Mahríz, ale ani on nemířil přesně.

Největší šanci Manchesteru City ve druhé půli opět famózně zlikvidoval Schmeichel, když Nicolasi Otamendimu chytil parádní hlavičku po rohovém kopu. Citizens tak potvrdili, že v poslední době jim to na hřištích soupeřů moc přesně nestřílí.

Z posledních pěti venkovních utkání v lize dal jediný gól. Bez zraněného kapitána Vincenta Kompanyho venku naplno nebodoval ani v šestém utkání. Leicester, největší překvapení dosavadního průběhu ligy, vyšel střelecky naprázdno podruhé za sebou.

Premier League, dohrávka 19. kola:
Leicester - Manchester City 0:0

Reklama

Související témata: