Hlavní obsah

Jágr kvituje Vrbův příchod k reprezentaci. Umírajícího krále musí vyléčit nejlepší doktor, tvrdí

Praha

Odchod trenéra Pavla Vrby k fotbalovému národnímu týmu rozpoutal mezi fanoušky vlnu vášnivých diskuzí. Rozhodnutí úspěšného plzeňského kouče pořádně otřáslo veřejností. Se svým pohledem na celou věc přispěchaly i osobnosti z mimofotbalového prostředí. Nechybí mezi nimi ani legendární hokejista Jaromír Jágr, jenž angažování devětačtyřicetiletého kouče k reprezentaci kvituje. "Jestliže umírá KRÁL (česká repre), pak je nutností, aby se ho pokusil zachránit a vyléčit nejlepší DOKTOR (p. Vrba)," uvedl křídelník New Jersey Devils na svém facebookovém profilu.

Foto: Adam Hunger, Reuters

Útočník New Jersey Jaromír Jágr (vpravo).

Článek

Za Vrbou stojí výtečné výsledky. Dvakrát slavil s Viktorií mistrovský titul, dvakrát s ní postoupil do milionářské Ligy mistrů, loni ji dovedl do osmifinále Evropské ligy, kde nestačila na Fenerbahce Istanbul.

Vedení Plzně ho odmítalo k reprezentaci uvolnit. On však využil výstupní klauzule ve smlouvě, která mu měla vypršet 30. června 2015.

Trenérovo rozhodnutí plzeňští příznivci těžce nesou. Někteří ho považují dokonce za zrádce. Řada fanoušků se však na jeho příchod do nároďáku těší a očekává, že mu znovu navrátí lesk. Do této skupiny se řadí i hvězdný křídelník, který Vrbův příchod přirovnal k lékaři, který se pokusí zachránit umírajícího krále.

"Jestliže umírá KRÁL (česká repre), pak je nutností, aby se ho pokusil zachránit a vyléčit nejlepší DOKTOR (p. Vrba). Vše ostatní musí jít stranou. I když ne všem se to bude líbit, mělo by to tak být. KRÁL je jenom jeden," sdělil Jágr na svém profilu.

Zda medikament v podobě Pavla Vrby národnímu mužstvu pomůže, se uvidí příští rok, kdy odstartuje nová kvalifikace o účast na mistrovství Evropy v roce 2016.

Reklama

Související témata: