Hlavní obsah

Česko - Itálie 2:1Česká fotbalová sedmnáctka v závěru otočila duel s Itálií

Zlín

Čeští fotbalisté do 17 let ve svém druhém utkání v závěrečné části kvalifikace o postup na mistrovství Evropy v posledních minutách otočili duel s Itálií a po vítězství 2:1 si ve Zlíně zachovali šanci na postup.

Článek

Svěřenci trenéra Aleše Čvančary před 2400 diváky na zlínské Letné začali dobře, ale jako první inkasovali po trefě Bonazzoliho. I po změně stran začali Češi tlakem, ale udeřit mohl znovu soupeř, když Panico trefil tyč.

Vyrovnání přišlo v utkání hraném na 80 minut pět minut před koncem, kdy Jiří Klíma důrazně dohrál souboj s De Santisem, jehož odkop se od českého útočníka odrazil do branky. Obrat zařídil tři minuty nato po Pulkrabově přistrčení kapitán Václav Černý.

"Měli jsme dobrý vstup do zápasu, nedali jsme ale z těch příležitostí gól a pak to útočník soupeře udělal na druhé straně skvěle. Ale kluci bojovali, dřeli a nakonec jim to přineslo úspěch. Jsem rád hlavně za ně, že si ještě budou moci zahrát o postup v posledním zápase, který jsem jako postupový také předpovídal," uvedl Čvančara.

Český tým čeká v pondělí závěrečný duel s Albánií. Protože na ME postoupí jen nejlepší tým ze skupiny, musí domácí v Uherském Hradišti zvítězit a současně fandit Itálii, aby zdolala dosud stoprocentní Angličany.

Kvalifikace o postup na mistrovství Evropy fotbalistů do 17 let - závěrečná fáze:
ČR - Itálie 2:1 (0:1)
Branky: 75. Klíma, 78. Černý - 26. Bonazzoli.
Sestava ČR: Záleský - Čmelík (41. Pulkrab), Štěpánek, Teršl, Chlumecký - Bílek, Januška, Macek, Trubač - Klíma (79. Kvída), Černý (80.+3 Mihálik). Trenér: Čvančara.
Anglie - Albánie 1:0 (0:0).
Tabulka:
1.Anglie22002:06
2.Itálie21013:33
3.ČR21012:23
4.Albánie20021:30

Reklama

Související témata: