Hlavní obsah

Vrba testuje a kádrových rezerv ubývá. Proto je zvědavý na Kozáka, Pilaře a spol.

Praha

Razí vlastní cestu a nepropadá panice, i když z výsledků už je poněkud nervózní. Aby ne, když se ani na třetí pokus na lavičce trenéra fotbalové reprezentace vítězství nedočkal. Po dvou remízách dokonce Pavel Vrba okusil porážku (1:2 s Rakouskem). Stále je ve fázi testování, sám však říká, že moc kádrových rezerv mu pro start kvalifikace o EURO 2016 nezbývá. Vytipovali jsme jedenáct fotbalistů, kteří se pod jeho vedením ještě v národním týmu neobjevili. „Potřebujeme hlavně hráče zdravé a v plném zápasovém zatížení,“ přeje si Vrba.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Italský brankář Gianiugi Buffon (vpravo) chytá obrovskou šanci Libora Kozáka.

Článek

Ondřej Čelůstka - Hráčů z Premier League nemá český fotbal nazbyt. Obránce Sunderlandu povolal Josef Pešice na listopadový duel s Kanadou, hned se mu odměnil gólem.

Tomáš Kalas - Vrba o něm proti Rakušanům uvažoval a moc ho nepotěšilo, že hráč Chelsea už měl svůj program. „Je to možnost. Hraje i za jedenadvacítku, takže se o něm budeme bavit s jejím trenérem." Podstatné je, jak bude Kalas dál vytížený - a v jakém klubu.

Tomáš Sivok- Operace snad dopadla dobře, koleno ho nebolí. A trenér s ním počítá. „Zapojí se do přípravy po čtyřech měsících, ještě na rok má smlouvu v Besiktasi. Měl by být v červenci na soustředění v Rakousku, tam ho navštívíme. Počítáme s ním."

Tři zápasy pod Vrbou:
ČR - Norsko 2:2 (2:1)
Branky: 11. Rosický, 39. Vydra - 21. Elyounoussi, 88. Pedersen.
Sestava: Čech - Rajtoral (46. Gebre Selassie), Suchý, Mazuch (46. M. Kadlec), Limberský (61. Pudil) - Hübschman - Dočkal (72. Hušbauer), Rosický (46. Kolář), Darida, Hloušek (46. Lafata) - Vydra.
Finsko - ČR 2:2 (2:2)
Branky: 18. a 20. Pukki - 19. Vydra, 36. Hušbauer.
Sestava: Vaclík - Kadeřábek, Suchý (46. Procházka), M. Kadlec, Limberský (66. Pudil) - Vácha, Darida - Dočkal (46. Vaněk), Hušbauer (77. Hořava), L. Krejčí - Vydra (46. V. Kadlec).
ČR - Rakousko 1:2 (1:1)
Branky: 42. Hořava - 34. Sabitzer, 72. Baumgartlinger.
Sestava: Štěch - Kadeřábek, Procházka, Holek, Limberský (73. Fleišman) - Vácha, Hořava (46. Kolář) - Dočkal (63. Petržela), Hušbauer (88. Hejda), Krejčí (73. Kopic) - Vydra (73. Tecl).

Petr Jiráček - S Hamburkem zachránil bundesligu až v baráži, hrál ji jako obránce. Když bude nastupovat v klubu stabilně, jeho spolupráce s Vrbou by se mohla obnovit.

Jan Morávek - Také záložníka Augsburgu viděl kouč během jara na vlastní oči a mluvil s ním. Tvořivého hráče však brzdí častá zranění.

Václav Pilař - Pomalu se stává věčným smolařem. Vrba mu volal, ať se dá rychle do pořádku, záložník se ovšem znovu zranil. Také záleží, kde bude působit. Sám by si nejraději ve Freiburgu prodloužil hostování z Wolfsburgu.

Libor Kozák - V nároďáku se nadějně uchytil, s nástupem Vrby se ale vážně zranil. „Během přípravy ho chci vidět, jak je na tom po půlroční pauze," avizuje kouč.

Tomáš Necid - V nominaci na Rakousko byl, ale zranil se. Někoho urostlého do útoku Vrba potřebuje. „Robustního útočníka teď prostě nemáme. Karel Brückner při srovnávání fyziognomie výstižně charakterizuje ty naše jako pionýry..." usmívá se kouč.

Tomáš Pekhart - Také na něj se během svých inspekcí v bundeslize Vrba zaměřil. V Norimberku ovšem nehrál stabilně, navíc s ním sestoupil. „Nenastupoval tak, jak bychom si představovali."

Zbyněk Pospěch - Kanonýr Dukly nasázel 16 gólů a málem dosáhl na korunu krále střelců. Vrba ho čerstvě zmínil sám. „Jen škoda, že není mladší, měli bychom hledat spíše perspektivnější hráče..."

Libor Došek - Také jeho trenér jmenoval. Kapitán Slovácka je podobným případem jako Pospěch. „V české lize máme urostlé útočníky, kteří už moc dlouho hrát nebudou," lituje Vrba.

Kterého z urostlých útočníků byste rádi viděli v národním týmu?
Libor Kozák
75 %
Tomáš Necid
10,1 %
Tomáš Pekhart
1,9 %
Zbyněk Pospěch
5,9 %
Libor Došek
7,1 %
Celkem hlasovalo 5412 čtenářů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články