Hlavní obsah

Kouč Slavie Beránek vyhlíží další posily

Miroslav Beránek udělal po svém příchodu do Edenu průvan v kabině a do přípravy vzal další mladé hráče. Zatím nejcennější posilou je stoper Martin Latka, ale kouč vyhlíží i další nové tváře.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Trenér fotbalistů Slavie Miroslav Beránek.

Článek

„Měli by přijít ještě dva tři kvalitní fotbalisté, ale mladí určitě dostanou další šance. Kádr budeme postupně zužovat, ale mladíky chceme na hostování umisťovat tak, aby hráli,“ řekl v rozhovoru pro Sport.cz a Právo Miroslav Beránek. „Zkoušíme záložníka Milana Černého a předpokládám, že by měli přijít ještě dva tři kvalitní fotbalisté. Pracujeme na tom,“ dodal.

„Když říkám kvalitní, nemyslím tím starší. Víme o věkově mladých hráčích, ale herně zkušených a kvalitních. Ve věku to není,“ zdůraznil kouč. Žádné konkrétní jméno však nechtěl prozradit.

S první fází přípravy je zatím spokojený. Jak s přístupem hráčů k tréninku, tak i v zápasech. „Příležitost dostávají všichni hráči širšího kádru, takže máme možnost si otestovat jejich momentální výkonnost. Do turnaje v Čelákovicích jsme šli z plné zátěže, utkání se někomu povedla víc, někomu méně, ale přístup hráčů byl zodpovědný, a to je důležité. Při penaltovém rozstřelu se Slovanem jsem si také ověřil, jak hráči reagují v určitých hraničních momentech,“ konstatoval Beránek.

Berkovec marodí s ramenem

Právě tam se ale zranili brankář Martin Berkovec a záložník Marcel Gecov. „Berkovec si obnovil zranění ramene, asi nějaký čas bude chybět. Přesně se to v tuto chvíli specifikovat nedá. Gecov si natáhl tříslo, ale není to tak vážné. Do přípravy s týmem by se měl brzy zapojit Karel Piták,“ uvedl kouč.

Očekávanou skutečnost, že Berkovec bude jedničkou mezi tyčemi, však potvrdit nechtěl: „Takhle bych to neřekl. Máme tři vyrovnané gólmany, uvidíme, kdo bude jedničkou, ale Berkovec je určitě vážným kandidátem na tuto pozici. Na tomto postu slabí nebudeme.“

Hodně si cení příchodu Martina Latky. „S ním přišla velká kvalita do obrany, lídr na hřiště i do kabiny, který umí tým dirigovat a vést. Takového borce jsme potřebovali. Má velký respekt u spoluhráčů a určitě ho bude mít i u soupeřů. Až se ještě víc sžije s týmem, půjdou naše výkony nahoru,“ přál si Beránek.

Reklama