Hlavní obsah

Liberec vybojoval jen remízu s nováčkem z Českých Budějovic. Boleslav veze výhru z Jihlavy

Praha
Aktualizováno

Fotbalisté Liberce s Mladé Boleslavi se v závěrečných duelech úvodního kola Synot ligy snažili navázat na výborná vystoupení v Evropské lize. Lépe si vedli Středočeši, kteří zásluhou trefy Jasmina Ščuka z penalty dokázali poprvé zvítězit v Jihlavě. Severočeši vezou ze hřiště nováčka z Českých Budějovic jen bod za remízu 1:1.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

O míč bojují Jiří Krejčí (vlevo) z Jihlavy a Jan Šisler z Mladé Boleslavi. V pozadí Václav Koloušek z Jihlavy.

Článek
Fotogalerie

"Na výhře 4:0 nad Širokým Brijegem se dá určitě stavět. Budu však krotit u hráčů euforii, aby si nemysleli, že to teď proti Jihlavě přijde samo," varoval před uspokojením kouč Mladé Boleslavi Karel Jarolím. Po utkání mohl být spokojen s tím, jak jeho svěřenci generálku na čtvrteční 3. předkolo EL proti Lyonu zvládli.

Aktivnější Středočeši se  vítězného gólu dočkali ve 25. minutě. Domácí Marek v šestnáctce srazil pronikajícího Vukadinoviče a nařízený pokutový kop s přehledem proměnil bosenský záložník Ščuk. Boleslavský brankář Hruška moc práce neměl, naopak výhru mohli ještě zvýšit Šultes, Skalák či střídající Milla.

Jihlava tak ani na čtvrtý pokus v prvním ligovém kole nezvítězila.

Budějovice vybojovaly po návratu do ligy bod

Liberec si v odvetě EL zastřílel proti Košicím a na povedený výkon chtěl navázat také na jihu Čech i v pozměněné sestavě, v níž se objevili od začátku Mudra, Luckassen a Hadaščok.

Jenže nabuzení Jihočeši byli hned v úvodních minutách po svém návratu do nejvyšší soutěže hodně blízko vedoucímu gólu, Slovan se však i s velkou dávkou štěstí sérii dvou po sobě jdoucích obrovských šancích soupeře ubránil.

A následně šel sám do vedení. David Pavelka si položil na zem bránícího Klesu a parádní střelou překonal brankáře Křížka. Jenže těsně před přestávkou srovnala hlavou po zmatcích Sackeyho a brankáře Hrošša čerstvá posila domácích Štěpán Koreš.

Dynamo bylo aktivní i po přestávce, po souboji Karišika s Lengyelem se marně dožadovalo penalty a následně spálil další velkou šanci Hora. Blízko vítězného gólu byl v závěru i Michal Škoda, jenže po svém úniku brankáře Liberce nepřekonal.

Reklama