Hlavní obsah

V Bohemce vyrůstal, teď ji Nešpor srazil. Mrzí mě, že na mě fanoušci pískali, povzdechl si

Praha

Zelenobílé barvy nosí v srdci. V Bohemians byl od páté třídy, za A-tým odkopal tři sezóny. V pátek se Martin Nešpor do Ďolíčku vrátil v dresu Sparty, „svému" klubu zasadil ránu v podobě úvodní branky. Radost z výhry i premiérového gólu za Spartu mu trochu pokazil pískot domácích fanoušků.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Martin Nešpor ze Sparty (uprostřed), brankář Bohemians Jiří Havránek a obránce Michal Šmíd během utkání 1. kola Synot ligy.

Článek

„Lhal bych, kdybych tvrdil, že mně to nemrzelo. Byl jsem v Bohemce přes deset let, takže jsem tady nestrávil jen dvě sezóny," řekl Nešpor po vítězném duelu s klokany. V roce 2012 přestoupil z Vršovic do Mladé Boleslavi, nyní v létě přesídlil na Letnou. Právě za tento krok jej někteří příznivci Bohemians ocenili pískotem.

„Pro Bohemku budu vždycky žít, ale život jde dál. Nedělám si těžkou hlavu z toho, jestli na mě píská kotel Sparty, nebo Bohemky. Spát budu v klidu, hlavní je, že rodina je zdravá a v pořádku," podotkl Nešpor, který vstřelil možná nejsnadnější gól kariéry. Poté, co obral o míč brankáře Havránka, střílel do úplně prázdné branky.

„Kdybych to nedal, tak bych asi utekl ze stadionu," usmál se čtyřiadvacetiletý útočník. Na první branku ale nemusel čekat až do pátku, neboť v odvetě 2. předkola Ligy mistrů v Tallinnu zahodil několik šancí. „Mohl jsem dát v Tallinnu dva tři góly, ale trápil jsem se. Cením si každého gólu, hlavně, když pomohl k výhře," dodal Nešpor, který se objevil v sestavě vzhledem ke zranění dvojice opor Ladislava Krejčího a Marka Matějovského.

Reklama

Související témata: