Hlavní obsah

Hradec - Teplice 0:0 Východočeský nováček oslavil návrat na ligovou scénu remízou

Hradec Králové

Ziskem bodu oslavili Východočeši návrat na ligovou scénu po roční odmlce. S Teplicemi sehráli naprosto vyrovnanou partii a do přestávky byli dokonce lepším týmem, který měl ke gólu blíž. Když však Pavel Černý a Prokeš slibné příležitosti nezužitkovali, body se po bezbrankové remíze dělily.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

V hlavičkovém souboji Michael Lüftner (vlevo) z Teplic a Hynek Prokeš z Hradce.

Článek
Fotogalerie

Dost udiveně reagovali tepličtí fotbalisté na vervu a elán, s nímž se do nich nováček pustil. A po osmnácti minutách se mohli divit ještě víc, kdyby navrátilec z kazachstánského angažmá Pavel Černý nepohrdl vyloženou šancí, do níž se dostal.

Halilovič ho našel ideální přihrávkou kousek za malým vápnem, ale pokračovatel slavné generace hradeckého fotbalu pálil bez přípravy vysoko nad. Šlo ovšem o výjimečné vzrušení, které zápas nabídl. Šance se v něm totiž nerodily, střel stojících za zmínku přinesl poskrovnu, zajímavých situací před jednou či druhou bránou ještě méně.

Do přestávky už stál za zmínku jen neuznaný Ljevakovičův gól, kterého bosenský legionář v teplických službách docílil po rohovém kopu rukou, a parádní sólo Haliloviče přes celé hřiště, jež ovšem nedokázal Prokeš při svém ligovém debutu zužitkovat.

Po změně stran se pokračovalo v intencích první půle, i když Teplice si počínaly přece jen aktivněji a i na ohrožení domácí brány myslely. Střídající Vůch měl dokonce hodně blízko ke gólu, ale jeho nepovedená střela připomínala spíše centr, po němž se nabíhající Litsingi natahoval marně.

A když domácí Dvořák po centru hodně agilního Haliloviče hlavičkoval minutu před koncem přímo do náruče Grigara, vyčerpaly oba celky své střelecké možnosti definitivně a duel dospěl k bezbrankové remíze.

Hradec Králové - Teplice 0:0
Rozhodčí: Proske - J. Paták, Pilný. ŽK: Rolko, Štípek, Križko  - Ljevakovič, Matula, Jablonský, Lüftner. Diváci: 4040.
Hradec Králové: Koubek - Holeš, Križko, Rolko, P. Mareš - Janoušek, Kotiš - Štípek (81. Malinský), Černý (68. Kulič), Halilovič - Prokeš (61. Dvořák.). Trenér: Prokopec.
Teplice: Grigar - Vondrášek, Lüftner, Jablonský, Krob - Ljevakovič, Matula - Nivaldo, Jirásek (56. Vůch), Litsingi - Mahmutovič (70. Fenin). Trenér: Ščasný

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice