Hlavní obsah

Slovácko - Slavia 1:2Slavii stačily na Slovácku čtyři minuty k vítězství

MinutaMin. Tým Hráč Akce
33. Trávník 1 : 0
73. Škoda 1 : 1
77. Balaj 1 : 2
Záznam online reportáže

Uherské Hradiště

Fotbalisté Slavie vyhráli v úvodním kole první ligy v Uherském Hradišti nad Slováckem 2:1 a na sedmý pokus vstoupili do nového ročníku vítězstvím. Domácí vedli díky brance Michala Trávníka, pražský celek ale po přestávce díky dvěma gólům Milana Škody a Bekima Balaje v rozmezí čtyř minut skóre otočil.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Jiří Bílek (vlevo) ze Slavie bojuje o míč s Jaroslavem Divišem ze Slovácka.

Článek
Fotogalerie

Trenér Slovácka Habanec nechal jen na lavičce novou posilu Kaloudu, ve středu pole dal přednost talentovanému Trávníkovi. Právě Trávník se již v 6. minutě ocitl sám před brankářem Hrubešem, šanci svou zbrklostí zahodil

Slavia, která v létě prošla rozsáhlou obměnou a nastoupila poprvé pod vedením staronového trenéra Miroslava Beránka, hrála zezadu a spoléhala na rychlé brejky. Právě po jednom z nich Juhar našel volného Milana Škodui, který hlavičkoval do tyče.

Slovácko však přeci jen dokázalo územní převahu využít. Postaral se o to ve 33. minutě Trávník, kterému po Radově centru přihrál v pádu hlavičkou Kerbr.

Po přestávce tlak domácích zesílil, ale bez výsledku. Slavia se ke kloudnější akci dostala až v 73. minutě a hned z toho bylo vyrovnání, když se po rohu trefil Škoda. Branka do té doby suverénním Slováckem otřásla a o čtyři minuty bylo ještě hůř, protože po chybě obrany Balaj strhl vedení na stranu Pražanů.

Slovácko se sice v závěru nadechlo k náporu a pokusilo se vyrovnat, ale bezvýsledně a počtvrté za sebou vstoupilo do nové sezóny porážkou.

1. FC Slovácko - Slavia Praha 1:2 (1:0)
Branky: 33. Trávník - 73. Mil. Škoda, 77. Balaj. Rozhodčí: L. Kovařík - Mencl, Vysloužil. ŽK: Došek, Šumolikoski. - Zmrhal, Balaj. Diváci: 5320.
Slovácko: Heča - Kuncl, T. Rada, Košút, Šimko - Šumulikoski (90. Břečka) - Diviš, Valenta (77. Kalouda), Trávník (81. Havlík), Kerbr - Došek. Trenér: Habanec.
Slavia: Hrubeš - Mikula, Latka, Bílek, Juhar - Dobrotka (71. Piták), Gecov (46. Baéz) - M. Černý, Mil. Škoda, Petr (40. Zmrhal) - Balaj. Trenér: Beránek.

Reklama