Hlavní obsah

Plzeň se trápí, Uhrinovi hrozí vyhazov. Padají už jména jeho nástupce

Plzeň

Rozčarování, zklamání. To nejlépe vystihuje současnou Plzeň. Tým, který bavil atraktivním fotbalem, střílel spousty gólů, vydobyl si respekt v Evropě, se na počátku sezóny trápí. A už se začalo spekulovat o osudu trenéra Dušana Uhrina.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský trenér Dušan Uhrin byl po prohře v Superpoháru se Spartou hodně zasmušilý.

Článek

V sobotu nechala Viktoria při rozjezdu ligové sezóny dva body v Příbrami za remízu 2:2, když po přestávce vypadla z role. „Takhle se o vítězství nebojuje. Nehráli jsme vůbec dopředu, to se mi nelíbí. Hráči jsou v některých situacích laxní, chybí zodpovědnost. Musíme si s nimi promluvit, protože vyhrané utkání jsme si pokazili sami," zlobil se Uhrin.

Po prohře 0:3 v Superpoháru se Spartou přišlo v Příbrami další zklamání. Kdo však viděl Viktorii v přípravných utkáních na rakouském soustředění, ze vstupu do sezóny překvapený není. Duely jasně signalizovaly, že něco je špatně. Přípravná kombinace, početné křídelní akce, přímočarost, tedy výsady Plzně, se z její hry vytrácejí, objevují se jen v záblescích.

Včetně přípravy nevyhrál tým pětkrát v řadě, a to už není náhoda. I proto se zákulisím šíří spekulace o změně na lavičce, podle některých zdrojů tuto variantu vedení klubu zvažovalo po porážce v Superpoháru. V sobotu přišlo další zaváhání, do čtvrtečního prvního duelu 3. předkola Evropské ligy v rumunské Ploješti by však měl vést mužstvo nadále Uhrin. Pokud ovšem pohárový dvojzápas dopadne neúspěšně, změnu nelze vyloučit.

Kdo by jej mohl nahradit? Podle informací Práva padá hlavně jméno nedávného kouče Slavie Miroslava Koubka, zájem by Západočeši mohli mít o Luboše Kozla z Dukly, o kterého usilovali po odchodu Pavla Vrby. Podle všeho by však námluvy opět asi nedopadly, klub z Julisky má s Kozlem dlouhodobé plány. Mluví se také o Pavlu Hapalovi, současném kouči slovenské Senice.

Volná jsou naopak dvě zajímavá jména: Josef Csaplár a Roman Skuhravý. Oba vyznávají ofenzívní styl, který je Plzni vlastní.

Měl by trenér Dušan Uhrin ml. dál vést fotbalisty Plzně?
Ano
25,4 %
Ne
74,6 %
Celkem hlasovalo 30344 čtenářů.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články