Hlavní obsah

Tavares přiletí za trenérem Jarolímem na testy do Boleslavi

Někdejší legionář ve slavistických službách Mickaël Zidro Tavares se zřejmě stane novou posilou Mladé Boleslavi. Fotbalista s kapverdsko-francouzskými kořeny, který v pražském Edenu působil v mistrovských sezónách pod trenérem Karlem Jarolímem, je totiž volným hráčem a nic by tudíž nebránilo jeho opětovnému angažmá v českém fotbale. „Ve čtvrtek přiletí a bude zatím trénovat s juniorkou,“ potvrdil mluvčí mladoboleslavského klubu Jiří Koros.

Foto: Profimedia.cz

Mickaël Tavares v dobách svého působení v pražské Slavii.

Článek

Tavares zažil ve Slavii její nejúspěšnější novodobou éru, kdy Eden slavil dva ligové primáty. I jeho přičiněním, neboť pro trenéra Karla Jarolíma, který mimochodem záložníka z Francie do Slavie přivedl, patřil ke klíčovým mužům sestavy. I díky Tavaresovi slavili Pražané historický postup do Ligy mistrů.

Z Edenu vedly další Tavaresovy kroky do Hamburku, kde mimochodem působil s trenérovým synem Davidem. Odehrál tam ale  jen patnáct bundesligových zápasů, zažil hostování v Norimberku i třeba ostrovním Middlesbrough.

Z bundesligy odešel zkusit štěstí do Fulhamu, kde se ale do základní sestavy neprosadil a během roční štace nesehrál v Premier League jediný zápas. I proto s ním klub neprodloužil smlouvu a Tavares je volným hráčem.

Jeho momentální problém ovšem bude fyzická kondice, která bývala v minulosti naopak jeho silnou stránkou. Proto ho chce Mladá Boleslav nejprve důkladně otestovat a vyzkoušet v juniorce.

„I proto je jeho angažmá zatím ve stadiu spekulací," nechtěl Koros vynášet předčasné soudy.

Reklama

Související témata: