Hlavní obsah

České Budějovice získaly ze Slavie na hostování Vošahlíka. Přichází i Volešák

Aktualizováno

Vedení fotbalového Dynama České Budějovice muselo zareagovat na zranění dvou hráčů základní sestavy a před sobotním zápasem s Teplicemi narychlo shání posily. Prvním hráčem, který bude trenérům nově k dispozici, je ofenzivně ladění záložník nebo útočník Jan Vošahlík. Ten bude na jihu Čech hostovat ze Slavie do konce kalendářního roku. Druhou posilou se pak stal kmenový hráč Příbrami Ladislav Volešák, jenž přišel rovněž na roční hostování.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jan Vošahlík (vlevo) se stěhuje ze Slavie do Českých Budějovic.

Článek

Jan Vošahlík (25) začínal s fotbalem v rodné Příbrami, odkud ve třinácti letech odešel do Slavie Praha. Rychle se ale vrátil do Příbrami, kde se postupně probojoval až na soupisku A-týmu. Na přelomu sezóny 2006/07 přestoupil do Jablonce, odkud se vydával na hostování do Čáslavi, Bohemians Praha a Slavie. Pravidelně hrál první ligu, ve které má na kontě 168 startů a 14 vstřelených branek. V loňské ligové sezóně hrál za Slavii, kde nastoupil do deseti zápasů.

"V prvním zápase sezóny zraněním Kaloda a Herzána nastala mimořádná situace, na kterou jsme museli zareagovat. Museli jsme udělat vše pro to, abychom tým posílili, protože když by nikdo nepřišel, tak bychom hodně oslabili. Honza Vošahlík může hrát na hrotu útoku a zároveň může alternovat i na jiných místech sestavy. Trenér Luboš Urban ho v minulosti vedl v Bohemians Praha, takže ho dobře zná. Vošahlík je zkušený ligový hráč a věřím, že nám ve spojení s Michalem Škodou a Zdeňkem Linhartem pomůže do zimy vynahradit absenci Ríši Kaloda," říká sportovní manažer Martin Vozábal.

Ladislav Volešák (30) v Českých Budějovicích působil v letech 2006 až 2007 a 2010. Klubový cestovatel se tak příliš neohřál ani ve své domovské Příbrami, kam zamířil teprve v lednu ze Slovácka.

"Věříme, že stejně jako Jan Vošahlík bude pro tým posilou a že se okamžitě zařadí mezi hráče základní sestavy. Stejně jako Jan Vošahlík by měl být i Ladislav Volešák trenérům k dispozici již v sobotu v utkání proti Teplicím," dodal Vozábal.

Reklama