Hlavní obsah

Nový ředitel Doležal chce z Jablonce udělat český top tým

Jablonec nad Nisou

Zkušený fotbalový funkcionář a dlouholetý činovník FAČR Petr Doležal byl ode dneška jmenován do funkce generálního ředitele klubu FK Baumit Jablonec. "Moje kroky nebudou spočívat jen v krátkodobých zlepšeních, ale doufám i ve změny, které umožní dostat jablonecký klub do pozice top týmů v Čechách i do budoucna. Klub je správně nastartován, aby vysoké cíle mohl splnit," uvedl při svém jmenování Doležal.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hráči Jablonce oslavují Čížkův gól na Spartě.

Článek

Rodák z Jílového u Prahy vystudoval právnickou fakultu UK v Praze a doposud působil jako ředitel legislativně-právního oddělení fotbalové asociace, kde také zahájil svou kariéru ve vrcholovém fotbalu už v roce 1995. Posléze se podílel jako vedoucí mužstva na úspěších mládežnických reprezentačních výběrů na EURO „21" v roce 2000 (stříbro) a EURO „21" v roce 2002 (zlato). V letech 2006-2010 byl pak spojen s úspěšným obdobím pražské Slavie, kde je podepsán pod ziskem dvou mistrovských titulů a premiérovou účastí v Lize mistrů.

Další změnou v managementu jabloneckého klubu je jmenování Štěpána Hanuše do pozice ředitele komunikace. V minulosti působil v hokejových klubech HC LEV Praha nebo Bílí Tygři Liberec. Hanuš se stává také novým tiskovým mluvčím klubu.

„Chtěli bychom otevřeným přístupem k jablonecké veřejnosti prohloubit zájem o náš klub v regiónu a vrátit fanoušky na stadión," řekl Hanuš při svém nástupu do klubu a slíbil mnoho novinek v zápasovém programu i dalším servisu pro fanoušky.

Reklama

Související témata: