Hlavní obsah

Vyvěste fangle, Slavia hlásí útok na první příčku

Praha

Alespoň na den mohou jít do čela tabulky. Na startu druhého ligového kola to ještě nic moc neznamená, ne tak pro fotbalisty Slavie. Na minulou sezónu by nejraději zapomněli, zachránili se až v posledním kole - a to ještě souhrou ostatních výsledků... Teď mohou být červenobílí první, tedy pokud doma zabodují s ostravským Baníkem. Zápas se hraje dnes od 20:15, přímý přenos vysílá Slovak Sport a podrobnou on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Radost slávistů z gólu na hřišti Slovácka.

Článek

Právě na Bazalech zakončili slávisté minulý ročník a prohráli tam 0:2. Teď je zápas s Baníkem může vystřelit na první příčku tabulky Synot ligy.

„Přál bych si, aby v utkání pokračovalo takové to klasické spojení hráčů s diváky, jak tomu bylo na Slovácku. Z toho jsem nadšený. Věřím, že jsme vítězstvím přilákali fanoušky do Edenu a že bude taková atmosféra, ve které diváci poženou hráče za vítězstvím a hráči v utkání odevzdají vše," říká trenér Miroslav Beránek pro klubové stránky.

V letní přípravě i v prvním ligovém utkání na Slovácku se v základní sestavě zabydlel obránce Jan Mikula, který by si proti Baníku mohl připsat premiéru na domácím stadiónu. „Těším se hodně. Bude to můj první zápas před našimi fanoušky v Edenu. Zároveň doufám, že budě vítězný," věří Mikula.

Slávisté chtějí potvrdit zisk tří bodů ze Slovácka. „Výsledkově máme na co navazovat, ale doufám, že herně to bude lepší. Na Slovácku jsme v první půli byli horším týmem, po přestávce jsme se zvedli a měli i šance. Se štěstím a bojovností jsme to otočili," komentuje pravý obránce.

Baéz nastudoval Baník s Trenčínem

Dalším hráčem, který ještě v Edenu nehrál, je záložník Aldo Baéz. „Těším se opravdu moc. Bude to můj první zápase na našem krásném stadiónu. Věřím, že nás dorazí podpořit hodně fanoušků a bude skvělá atmosféra," hledí k duelu s Baníkem argentinský záložník, který má soupeře nastudovaného.

„Baník znám, hráli jsme v létě proti nim přípravu s Trenčínem. Vím, jaké mají mužstvo, znám několik jejich hráčů. Viděl jsem je také, když hráli v minulém kole proti Dukle. Myslím, že to bude těžký zápas, ale pokud budeme plnit věci, které budeme mít za úkol, a budeme makat na sto procent, tak si myslím, že můžeme vyhrát," očekává letní posila Slavie.

Jak dopadne zápas 2. kola Synot Ligy mezi fotbalisty pražské Slavie a Baníku Ostrava?
Vyhraje Slavia
44,2 %
Zápas skončí remízou
16,3 %
Zvítězí Baník
39,5 %
Celkem hlasovalo 8620 čtenářů.

Reklama