Hlavní obsah

Rajnoch v Liberci definitivně končí, přestoupil do druholigové Olomouce

Liberec

Bývalý fotbalový reprezentant zaznamenal neplánovaný zvrat v kariéře. Obránce Jan Rajnoch už není hráčem Slovanu Liberec, ale druholigové Sigmy Olomouc. Stoper, který měl být u Nisy pilířem defenzivy, byl po dvou hrubkách a debaklu 1:4 na Slavii přeřazen do juniorky. Za ni ovšem hrát nebude, ani ne po týdnu získal nové angažmá na Hané, kde usilují o návrat do nejvyšší soutěže.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jan Rajnoch ještě s kapitánskou páskou Liberce v utkání na Slavii.

Článek

Juniorka Liberce v pondělí bez Rajnocha v sestavě porazila ostravský Baník 5:0. A v úterý Slovan na svém webu potvrdil obráncův odchod.

„Jan Rajnoch už není hráčem Slovanu. Dnes dopoledne přestoupil do druholigového týmu SK Sigma Olomouc," avizuje tiskový mluvčí Lukáš Váňa.

Do Liberce přišel Rajnoch v zimě z Turecka. „Za náš tým odehrál 13 ligových utkání, ve kterých vstřelil jednu branku. FC Slovan Liberec mu děkuje za služby a přeje hodně štěstí v novém angažmá," dodává Váňa.

Slovan po debaklu na Slavii oznámil, že Rajnoch už není pro nově budovaný tým perspektivní.

„Ano, uznávám, udělal jsem chyby, nehrál jsem jak na jaře, ale člověk potřebuje i podporu. Tu jsem bohužel od začátku necítil," reagoval Rajnoch na svém oficiálním twitteru.

Sigmě start nevyšel, proto vítá posilu

Trenér Samuel Slovák se rozhodl dát šanci mladším hráčům. A navíc uvedl, že Rajnocha mu již v létě nedoporučil ani jeho předchůdce David Vavruška, který se koncem jara přesunul z juniorky k áčku a dovedl ho do pohárové Evropy. V ní ovšem Liberec vypadl ve 3. předkole Evropské ligy s rumunskou Astrou Giurgiu.

Rajnoch je bývalý obránce Bohemians 1905, Slovácka, Mladé Boleslavi, německé Chotěbuzi a tureckých klubů Ankaragücü, Sivassporu a Demirsporu.

V Sigmě bude působit minimálně do konce soutěžního ročníku. Rajnoch uzavřel v Olomouci smlouvu do 30. června 2015 s oboustrannou opcí o dalších dvanáct měsíců.

„Po nevydařeném vstupu do sezóny si od příchodu Jana Rajnocha slibujeme zlepšení defenzivy," řekl sportovní manažer Ladislav Minář.

Favorizovaná Olomouc během úvodních tří kol Národní ligy jen jednou zvítězila a dvakrát prohrála.

Reklama

Související témata: