Hlavní obsah

Koubek proti Slavii! Zápas v Edenu pro mě není důvodem k dramatické motivaci, ujišťuje kouč Plzně

Plzeň

Šlágr pátého kola fotbalové Synot ligy uvidí v sobotu večer pražský Eden. Hráči Viktorie Plzeň, kterým patří první příčku ligové tabulky, vyzvou ve Vršovicích druhý tým v pořadí, domácí Slavii. Trenér Miroslav Koubek bude se svým mužstvem chtít potvrdit vítěznou premiéru proti Hradci Králové. Ještě začátkem jara navíc vedl právě sešívané.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Nový trenér Viktorie Plzeň Miroslav Koubek.

Článek
Fotogalerie

Atraktivní zápas se vším všudy. „Očekávám krásnou atmosféru, ke které když přidáme dobrou hru. Budu zápas vnímat jako dílčí fotbalový svátek tohoto kola," říká na klubových stránkách trenér Viktorie Plzeň, za kterou Slavia zaostává o jediný bod. „Čeká nás náročný soupeř. Vzhledem k tomu, že náš způsob hry je odlišný od způsobu hry Slavie, půjde o konfrontaci dvou diametrálně odlišných stylů. Příchod nových posil do týmu, rekonstrukce kádru a také nástup nového trenéra absolutně změnily to, jak se Slavia prezentuje na hřišti," je si vědom Miroslav Koubek.

V týdnu se do zápasového rytmu vrátil Marián Čišovský, lavička plzeňských marodů se tak opět zúžila. „Marián odehrál zápas v Juniorské lize, a i když jeho zranění stále ještě odeznívá, je schopný absolvovat jistou zátěž," naznačuje Koubek, že slovenský obránce by se už mohl vrátit do sestavy Viktorie.

Zápas v Edenu bude pro Koubka jistě specifický. Slavii v loňské sezóně vedl jako hlavní trenér, než byl vystřídán Nizozemcem Alexem Pastoorem. „Beru to jako další utkání v řadě, které nám přineslo rozlosování právě teď. Začátek ligy nám to udělal pikantnější v tom smyslu, že obě mužstva figurují ve špičce tabulky. Pro mě není zápas v Edenu důvodem k nějaké dramatické motivaci. Ke Slavii cítím respekt, ale chci ji porazit," uzavírá odhodlaně plzeňský lodivod.

Reklama

Související témata: