Hlavní obsah

Statistiky: nejvíc kilometrů naběhal Ďubek, Chance index ovládl v pátém kole Šural

Praha

Připsali si ve fotbalové lize už čtvrtou remízu z pěti utkání, jejich hráči ale výrazně „bodovali“ ve statistických žebříčcích oficiálního serveru synotliga.cz. Řeč je o fotbalistech Liberce. Tomáš Ďubek se stal maratóncem kola, Josef Šural v utkání s Teplicemi zase předvedl největší vlohy k vytváření brankových příležitostí pro své spoluhráče a ovládl Chance index.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Liberecký Josef Šural (vpravo) v souboji se záložníkem Dukly Patrikem Gedeonem.

Článek
Fotogalerie

„Byl to velmi zajímavý zápas, musel se líbit. Věděli jsme, že Teplice chtějí hrát dopředu, tak jsme se toho snažili využít a dobře odebírat míče ve středu hřiště. Chtěli jsme těžit z našich silných stránek, máme hráče s dobrým přechodem do útoku," říkal po utkání s Teplicemi liberecký trenér Samuel Slovák. Jeho tým si připsal další remízu. Na vítězství stále čeká.

Zajímavá čísla našel web i ve statistických rubrikách maratónec a sprinter kola. V první kategorii si prvenství vydobyl liberecký Tomáš Ďubek, sprinterem kola se stal Luboš Kalouda ze Slovácka. V obou kategoriích se dostal mezi pět nejlepších Marek Jungr z Jihlavy. V naběhaných metrech byl druhým mužem, ve sprinterech pak čtvrtý. Bohužel pro něj Jhlava ani tentokráte nebodovala.

Šural s Kaloudou se činili i v jiných aspektech hry. Kalouda si připsal nejvíc přesných střeleckých pokusů na soupeřovu branku. Šural zase nejvíc vyhraných soubojů.

Mezi týmy se ukázal Hradec Králové v počtu střel celkem i těch na branku. Nejvíce přesných přihrávek si připsala už tradičně pražská Sparta.

Reklama

Související témata: