Hlavní obsah

Pelta se před šlágrem na Spartě ukázal. Do Jablonce přivedl turkmenského reprezentanta Mingazova

Jablonec nad Nisou
Aktualizováno

Jablonecký „Velký čáp“ Pelta se před nedělním ligovým šlágrem se Spartou ukázal. Z lotyšského týmu Skonto Riga přivedl turkmenského fotbalistu Ruslana Mingazova, který posílí ofenzivu Severočechů. Majitel klubu Miroslav Pelta s ním hned podepsal smlouvu, dvaadvacetiletý Mingazov se okamžitě připojil k Šilhavému kádru a začal se s ním chystat na duel na Letné.

Foto: fkjablonec.cz/Michal Vele

Ruslan Mingazov, nová posila Jablonce.

Článek
Fotogalerie

Nebyl to momentální nápad. Nešlo ani o akci kulový blesk, jak bývá u akčního Pelty obvykle zvykem.

„Ruslana jsme po vzájemných soubojích v Evropské lize sledovali i nadále v průběhu minulé sezóny. Je to velmi hbitý hráč s dobrou kopací technikou, který nám může pomoci zrychlit přechodovou fázi. Jsme velmi rádi, že se našemu managementu podařilo přivést tak kvalitního hráče, o kterého jsme velmi stáli," glosoval angažování nové posily trenér Jaroslav Šilhavý a dodal, že Mingazov patři do reprezentace Turkmenistánu. V jejím dresu si připsal už dvě gólové trefy.

Pro 175 centimetrů vysokého fotbalistu z Turkmenistánu bude jablonecký klub třetím v jeho kariéře. Ruslan začínal svou kariéru v rodném klubu FC Ašchabad. Odtud zamířil v roce 2009 do lotyšské ligy, do svých řad ho angažoval Skonto Riga. Za pět sezón si Mingazov připsal ve Skontu 96 ligových startů, v kterých dokázal vstřelit pětadvacet branek a v uplynulém ligovém ročníku byl vyhlášen nejlepším hráčem celé lotyšské ligy.

„S hráčem jsme byli domluveni na všech formalitách již před několika týdny. Nějaký čas poté trvalo vyřízení jeho pobytu v Čechách. Nakonec se vše zdárně podařilo vyřídit a Ruslan přiletěl v úterý ve večerních hodinách do Prahy," dodal pro oficiální klubové stránky sportovní ředitel klubu Petr Flodrman.

Mingazov bude nosit dres s číslem 13 a ihned se zapojil do přípravy mužstva na nedělní zápas proti Spartě.

Jak dopadne zápas Sparta - Jablonec?
Zvítězí Sparta
34 %
Zápas skončí remízou
17,8 %
Zvítězí Jablonec
48,2 %
Celkem hlasovalo 3064 čtenářů.

Reklama

Související témata: