Hlavní obsah

Jihlava získala premiérový bod proti Budějovicím, Teplice remizovaly v Brně

oc, škvSport.cz
Aktualizováno

První bod v probíhající sezóně získali fotbalisté Jihlavy v domácím zápase 6. kola Synot ligy proti Českým Budějovicím. Zápas skončil bez branek. Dělbou bodů skončil i druhý páteční duel mezi Zbrojovkou Brno a Teplicemi. Severočechy poslal do vedení Vůch, bod domácím zajistil Pašek.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Ulrich Kapolongo z Teplic brání brněnského Petra Buchtu.

Článek
Fotogalerie

Teplice začaly v Brně aktivněji a jako první se po sedmnácti minutách dočkaly branky. Balón nejdříve směřoval z hloubi pole na Litsingiho, který svou šanci spálil. Dostat se do ní ale vůbec neměl, protože sudí přehlédli zřetelný ofsajd. Akce ale pokračovala, míč se odrazil k Nivaldovi, který nacentroval před bránu. Tam si naběhl osamocený Vůch a hlavou otevřel skóre.

Teplice mohly přidat na konci první půle druhou branku. Po obří chybě Košťála se do vyložené šance dostal novic v dresu Teplic Kapolongo. Pokusil se obhodit vyběhnutého brankáře Hladkého, ale těsně minul bránu. Krátce před příchodem Mahmutoviče, který odehrál jubilejní 150. zápas v české nejvyšší soutěži, domácí srovnali. Mezlík posunul míč Sýkorovi na levou stranu, ten poslal přízemní centr do malého vápna a Pašek neměl potíže vyrovnat.

Zbrojovka po nerozhodném výsledku udržela domácí neporazitelnost, která trvá od loňského listopadu. Teplice zase prodloužily neporazitelnost v novém ročníku, připsaly si ale už čtvrtou remízu v sezóně.

Jihlava získala první bod v sezóně, mohla mít i tři

Nad fotbalisty Jihlavy visela hrozba vyrovnání nelichotivé bilance šesti úvodních zápasů sezóny bez bodu, které „dosáhli" fotbalisté Dukly a Hradce Králové v sezóně 1993/94 a hráči Lázní Bohdaneč o čtyři roky později. Jihlava se k těmto týmům ale nakonec nepřiřadila.

A hráči Vysočiny mohou hovořit o smůle, že nevybojovali body všechny. Proti Českým Budějovicím totiž byli mnohem aktivnějším týmem. Trápila je jenom koncovka. Harba ve velké příležitosti pálil nad, podobě si vedl i na konci úvodní půle. Ještě předtím se dostal do dvou dobrých hlavičkových příležitostí, v obou případech ale jeho pokusům scházely přesnost a důraz.

Hosty držel ve hře o body gólman Křížek. V samotném úvodu zápasu zhatil možnost Kučery, velkou šanci zlikvidoval i jihlavské posile Kovářovi. Trenér Českých Budějovic Luboš Urban, který vedl Jihlavu v letech 2009 a 2010 ve druhé lize a v minulosti za ni i kopal, tak mohl slavit zisk bodu za bezbrankovou remízu.

1. fotbalová liga - předehrávky 6. kola:
Brno - Teplice 1:1
Branky: 68. Pašek - 17. Vůch.
Jihlava - Č. Budějovice 0:0

Reklama