Hlavní obsah

Vedoucí Slavia prohrála v Boleslavi, Liberec šesti góly rozmetal ostravský Baník

oc, dosSport.cz
Aktualizováno

Vedoucí Slavia prohrála v 6. kole Synot ligy na hřišti Mladé Boleslavi 1:2 a připsala si druhou porážku v ligové sezóně. Přesto minimálně do neděle zůstávají Pražané v čele ligy. Šesti góly rozstříleli fotbalisté Liberce ostravský Baník. Hattrick si při konečném výsledku 6:0 připsal Šural. I zápas mezi Slováckem a Příbramí přinesl velký počet branek, domácí celek u Uherského Hradiště zvítězil 4:1. Klokani z Bohemians 1905 remizovali v Ďolíčku s Hradcem Králové 1:1, oba góly padly z pokutových kopů.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Mladoboleslavský Tomáš Wágner (vlevo) brání Jakuba Petra ze Slavie.

Článek

Slavii se v Mladé Boleslavi nedaří, sešívaní zde vyhráli naposledy před čtyřmi lety. A tuto bilanci se Pražanům nepodařilo vylepšit ani v sobotu. A to i přesto, že začali víc než dobře. Po Rosově mizerné malé domů byl u míče nejdřív kanonýr Slavie Škoda, který přeloboval vyběhnutého Hrušku a po sedmi minutách poslal hosty do vedení.

Vzápětí ale musel nejlepší ligový střelec pro zranění střídat a Mladá Boleslav dokázala ještě v průběhu úvodního poločasu vývoj zápasu otočit. Ve 39. minutě se míč po Ďurišově střele odrazil ke Ščukovi, který vyrovnal. A v nastaveném čase se po závaru před bránou míč odrazil pro změnu k Navrátilovi, který poslal domácí do vedení.

Kromě Škody musel kvůli zranění střídat i Nitrianský a ve druhé půli poslal trenér Beránek na hřiště Pitáka, takže když se v dalším průběhu zápasu zranil Bílek, nemohli již Pražané vystřídat. Bílek se sice na hřiště vrátil, ale viditelně kulhal a Slavia se i proto k žádné vyložené šanci nedostala. Sešívaní se i přes druhou porážku v sezóně udrželi na čele ligové tabulky. Minimálně do neděle, kdy hrají své zápasy Sparta a Plzeň.

Liberec má první výhru, nejvyšší v historii

Liberec si připsal vůbec první výhru v sezóně, ale vzpomínat se na ni bude ještě několik týdnů. Ostravský Baník totiž Slovan rozstřílel šesti góly. První gól zaznamenal Šural v pádu a další dva zásahy přišly v závěru úvodní půle a dokonale tak zlomily vaz hostujícímu celku. Nejdřív Šural tvrdou ranou z pokutového území vstřelil druhý gól a z podobného prostoru se pak prosadil i Frýdek.

A jak domácí úvodní půli zakončili, tak začali i tu druhou. Ďubek zvýšil hlavou už na čtyřbrankový rozdíl a vzápětí po gólu z rychlého protiútoku dokonal svůj hattrick Šural. V 55. minutě už vedl Slovan o půltucet gólů. To když Pavlenka srazil Frýdka a míč k exekuci pokutového kopu si postavil Fleišman. A proměnil. Liberec po výhře 6:0 slaví své nejvyšší vítězství v historii ligy.

Kalouda vstřelil dva góly

Slovácku domácí prostředí svědčí. Proti Příbrami vyhrál celek z Uherského Hradiště už třetí domácí střetnutí v řadě. Skóre otevřel už po devíti minutách hry hlavou Došek, druhý gól Slovácka přidal Kalouda, který z první propálil gólmana Krbečka střelou k bližší tyči.

Naopak střelou na zadní tyč se na začátku druhé půle prosadil Diviš, který využil špatného zpracování hostujícího Suse. Příbram sice snížila zásahem Filla, Kalouda však vrátil domácím třígólové vedení. Příbram i po šesti kolech stále čeká na vítězství, Středočeši navíc prohráli počtvrté za sebou a zůstali tak na sestupových příčkách.

Klokani šli v utkání s Hradcem Králové bleskově do vedení. Kotiš totiž už ve 4. minutě stáhl při rohovém kopu vyskakujícího Radu a sudí nařídil pokutový kop. Ten střelou k levé tyči proměnil Jindřišek. Hradec se prvních gólů dočkal až v minulém kole, vyrovnat se Východočechům nakonec podařilo i v Praze. A stejně jako v případě Klokanů z penalty. Ta byla tentokrát odpískána za hraní rukou v pokutovém území. Pokutový kop proměnil Dvořák.

Program 6. kola:
Pátek
Brno - Teplice 1:1
Jihlava - České Budějovice 0:0
Sobota
Bohemians 1905 - Hradec Kr. 1:1
Branky: 4. Jindřišek z pen. - 32. Dvořák z pen.
Slovácko - Příbram 4:1
Branky: 21. a 78. Kalouda, 9. Došek, 49. Diviš - 71. Fillo.
Liberec - Ostrava 6:0
Branky: 13., 42. a 51. Šural, 45. Frýdek, 47. Ďubek, 55. Fleišman z pen.
Mladá Boleslav - Slavia 2:1
Branky: 39. Ščuk, 45. Navrátil - 7. Škoda.
Neděle
15:45 Sparta - Jablonec
17:00 Plzeň - Dukla

Reklama