Hlavní obsah

Stachanovec Bílek bolestí slzel. Šel jsem si aspoň stoupnout na hrot, řekl slávista

Mladá Boleslav

Dopadl na zem, bolestí mu vyhrkly slzy do očí. Kotník se mu vzápětí zalil krví. I přesto stoper Slavie Jiří Bílek zápas v Mladé Boleslavi (porážka 1:2) s obrovskou dávkou sebezapření dohrál! V té době už měli červenobílí všechna střídání vyčerpána, obránce však nechtěl nechat tým ve štychu. Byť nemohl pořádně popoběhnout, 25 minut se statečně držel.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Slavie Praha Jiří Bílek (vpravo)

Článek

„Nemohl jsem vlastně ani chodit, bylo to těžké. Ale přece jsem nemohl jít dolů," řekl Bílek, který poprvé v kariéře okusil nedobrovolně pozici útočníka. Vzhledem k nepohyblivosti jej totiž trenér Miroslav Beránek poslal raději na hrot.

„Nikdy jsem to nehrál, ale v situaci, kdy se nám kvůli zraněním sesypalo, nebylo jiné zbytí. Bohužel jsem s tím kotníkem nemohl vůbec nic, trenér mi tedy řekl, ať jdu dopředu a ať tam aspoň stojím," uvedl obránce.

Při jednom útoku Pražanů se zdálo, že pokud by byl Bílek zdravý, mohl se dostat do solidní šance. Jenže přihrávku od spoluhráče nedokázal doběhnout. „Myslím, že bych to neměl, ani kdybych byl mladý a zdravý. Museli by mi to dát do kecky," podotkl s úsměvem, Bílek, který z druhé podzimní porážky Slavie a možného sesazení z pozice lídra velké závěry nedělal.

„Je to fotbal, čtyřikrát jsme vyhráli, dvakrát prohráli. To je přece naprosto normální. Na tabulku se nedíváme, víme, jaká byla minulá sezóna. Že jsme nyní byli první, to byla třešnička na dortu," dodal Bílek.

Reklama

Související témata: