Hlavní obsah

Lafata se blýskl výstavním gólem, lahůdka přitom byla určena Krejčímu

Praha

Tak úřaduje pravý kapitán. Fotbalisté Sparty výhrou 2:0 nad Jabloncem odstřihli sérii dvou ligových porážek. Především díky parádním nůžkám Davida Lafaty, který pak přidal ještě druhý gól navrch. Nejlepší střelec v historii ligy a bývalý jablonecký útočník si tak připsal již svou 140. a 141. branku v nejvyšší soutěži.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Sparty Praha David Lafata oslavuje s Ladislavem Krejčím svůj první gól proti Jablonci.

Článek
Fotogalerie

Své bývalé kluby kosí často a nemilosrdně. Vědí to v Českých Budějovicích, poznal to znovu také Jablonec. „Odehráli jsme na Spartě dobrý zápas. Rozdíl mezi námi a jí je ve finální fázi, hlavně pak v Lafatovi. David rozhodl dnes stejně jako jindy. A my ho neuhlídali, přestože jsme se na něj připravovali," litoval trenér Jaroslav Šilhavý.

„Ještě teď David sklízí v kabině velké gratulace... Vstřelil nejen důležitý gól, byla to také výstavní trefa," pochvaloval si naopak jeho letenský protějšek Vítězslav Lavička.

Nejlepší střelec v historii ligy se přitom zaskvěl tak trochu mimo plán. Rychlou kombinaci totiž zakončoval Dočkalův finální centr na Krejčího. „Láďa byl lépe postavený, jemu jsem přihrával. Nebyl jsem tedy v první chvíli nadšený, že se do toho David vložil. Ale všechna čest, udělal to náramně," popsal s úsměvem Bořek Dočkal.

Kariéru ani tak neukončí

Krejčí se přitom o centr hlasitě hlásil. „To je sice hezké, ale já jen slyšel, že někdo za mnou křičí. A klidně to mohl být někdo z Jablonce. Balón šel trochu za mě, takže jinou možnost než nůžky jsem neměl. Párkrát už jsem podobný gól dal, ale je pravda, že se podaří jen párkrát za kariéru. Asi jeden z životních gólů," liboval si David Lafata.

Před sezónou na sebe přitom nedávno upletl bič. Slíbil, že až dá ještě jeden parádní gól nůžkami, bude moci s klidem ukončit kariéru... „Však mi to Bořek Dočkal hned po zápase připomněl. Snad mi kluci odpustí, že svá slova nesplním, a nějakou chvíli to se mnou ještě vydrží," smál se kanonýr.

Reprezentační kouč Pavel Vrba by se smál ještě víc, kdyby si sparťanský kapitán nějaký gól schoval i pro Nizozemce. „Uvidíme. Teď jsem docela unavený, musím se pořádně připravit," pokrčil Lafata rameny.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články