Hlavní obsah

Teplice - Budějovice 4:0Teplice drží ligovou neporazitelnost, v tabulce jsou páté

MinutaMin. Tým Hráč Akce
24. Salami 1 : 0
45. Krob 2 : 0
63. Mahmutovič (penalta) 3 : 0
89. Jablonský 4 : 0
Záznam online reportáže

Teplice
Aktualizováno

Jednoznačně v prospěch fotbalistů Teplic vyzněla dohrávka 2. kola Synot ligy. V zápasu, jenž se měl původně odehrát na začátku srpna, ale byl odložen kvůli úmrtí ředitele severočeského klubu Františka Hrdličky, zvítězili domácí přesvědčivě 4:0. Skóre otevřel ve 24. minutě přesnou hlavičkou Eugen Salami, druhou trefu přidal v nastaveném čase úvodního dějství Jan Krob. Po změně stran vstřelil třetí úspěch z penalty Aidin Mahmutovič a účet podtrhl v závěru utkání David Jablonský. Tepličtí se posunuli z desátého na páté místo tabulky, naopak Jihočeši klesli na 14. příčku.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva Michal Klesa a Roman Lengyel z Budějovic v souboji s teplickým Ivem Táborským.

Článek
Fotogalerie

Teplice jsou po šesti kolech jediným neporaženým mužstvem v nové sezóně nejvyšší soutěže.

Tepličtí byli od začátku aktivnější. Po deseti minutách hosté sotva ustáli závar po Vůchově centru z levé strany, ve 24. minutě už ale situaci nezvládli. Nivaldo měl na pravé straně spoustu času na centr a Salami na bližší tyči zase dost místa na gólovou hlavičku.

Budějovičtí zůstávali i potom zatažení do zahuštěného středu pole, přesto si dvě nebezpečné akce vypracovali. A vidět byl při nich hlavně záložník Benát, původem teplický odchovanec. Nejdřív doběhl zdánlivě ztracený míč a kolmicí poslal do brejku Vošahlíka, jenže ten zbytečně zabrzdil a pak ho o míč připravil riskantním skluzem Lüftner. A krátce před pauzou nadělal Benát povedenou střelou k tyči spoustu práce brankáři Grigarovi.

S centry domácích měl problémy i brankář Křížek, obzvlášť z těch po své pravé ruce - už v 25. minutě ho přeletěl Nivaldův pokus, který se jen díky falši vytočil mimo, těsně před poločasem ale při dalším pokusu Kroba o centr zapadl míč překvapivě až do sítě.

Po pauze přidali směrem dopředu i hosté, jenže nevyužili ani tu největší šanci. V 53. minutě sklepl Hora ve vápně míč pro Benáta, ale ten mířil přímo do brankáře Grigara.

A za deset minut už domácí vedli o tři branky - budějovický Brunclík si nepovedeným odkopem trefil vlastní ruku a nařízenou penaltu s přehledem proměnil Mahmutovič. Teplice už potom vedení kontrolovaly a nakonec přidaly ještě čtvrtý gól. Minutu před koncem se o něj postaral po rohu stoper Jablonský.

Dohrávka 2. kola fotbalové Synot ligy:
Teplice - České Budějovice 4:0 (2:0)
Branky: 24. Salami, 45.+1 Krob, 63. Mahmutovič z pen., 89. Jablonský. Rozhodčí: M. Paták - Hock, Mokrusch. ŽK: Nivaldo - Klesa, Brunclík, Koreš, Michal Škoda. Diváci: 3896.
Teplice: Grigar - Vondrášek, Lüftner, D. Jablonský, Krob - Ljevakovič, Táborský (68. Matula) - Vůch, Salami, Nivaldo (80. Jirásek) - Kapolongo (56. Mahmutovič). Trenér: Ščasný.
Č. Budějovice: Křížek - Klesa, Lengyel, P. Novák, Machovec (41. Hanzlík) - Brunclík - Hora, Benát, Volešák (79. Herzán), Koreš (68. Michal Škoda) - Vošahlík. Trenér: Urban.

Reklama

Související témata: