Hlavní obsah

Krob prohrál los a dal kuriózní gól. Až se trefím hlavou, pověsím kopačky na hřebík, smál se teplický bek

Teplice

Teplický levý obránce Jan Krob nastoupil poprvé v kariéře v soutěžním zápase s kapitánskou páskou a v dohrávce 2. kola fotbalové Synot ligy přivedl svůj tým k jednoznačnému vítězství nad Českými Budějovicemi 4:0! Navíc se na výsledku podílel kuriózním druhým gólem v nastavení prvního poločasu. V probíhající sezóně se prosadil už podruhé, čímž se zařadil mezi aktuálně nejlepší střelce Teplic.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Teplický Egon Vůch se raduje z druhého gól, který dal Českým Budějovicím Jan Krob.

Článek

„Kapitána jsem dělal jen jednou v přáteláku, ale jen kvůli tomu, abych zaplatil zápisné. V lize je to něco jiného. Přišel za mnou vedoucí mužstva, že budu kapitánem. Nečekal jsem to, byl jsem zaskočený. Musel jsem se zeptat Milana Matuly, který zůstal jen na lavičce, jak to chodí a jak se losuje strana," líčil Krob, který prohrál los před zápasem. „Brankář Grigar se mi za to vysmál. Ale nebyla to moje chyba. Jako první určoval barvu žetonu od rozhodčího budějovický kapitán Petr Benát a hned mu to vyšlo," upřesňoval obránce s úsměvem.

Zatím Krob prokazuje univerzálnost při zakončení. Proti Liberci proměnil s přehledem penaltu, proti Budějovicím skončil v síti jeho centr z levé strany. „Míč jsem trefil chráničem, který je dost úzký. Asi mi pomohla i náhoda. Kdyby to bylo chtěné, bylo by to lepší," komentoval svůj gólový příspěvek. „Možná až se při tréninku ukopnu, kluci si mě budou dobírat," culil se spokojeně. A co až dá gól hlavou? „Tak pověsím kopačky na hřebík," prohlásil nevysoký obránce.

Nad tím, jestli po skvělé kapitánské premiéře mu tým svěří stejnou roli i příště, nedumá. „To neřeším. Jsou tady kluci, kteří už pásku nosili. Třeba ji znovu dostane Milan Matula, když bude v základní sestavě, nebo Admir Ljevakovič i Tomáš Grigar. Pro mě je důležité, abych byl mužstvu platný. Loni jsem měl dost nahrávek, letos ani jednu, ale zase jsem stihl dva góly," přemítal Krob.

Tepličtí zůstávají po šesti kolech jediným týmem v lize bez porážky. „Ale byly tam čtyři remízy, takže nám do špičky tabulky pár bodů chybí," připomněl trenér Zdeněk Ščasný. Jeho budějovický protějšek Luboš Urban hořekoval: „Měli jsme tři tisíciprocentní šance, jenže naivitou a nefotbalovostí jsme je zahodili. Výše skóre mě deptá. Největší rozdíl mezi týmy byl v efektivitě, kdy nás Teplice potrestaly za chyby."

Reklama

Související témata: