Hlavní obsah

Slavia - Brno 1:3Zbrojovka zlomila strašidelný komplex a na 21. pokus vyhrála na Slavii

MinutaMin. Tým Hráč Akce
17. Černý 1 : 0
42. Vávra 1 : 1
60. Vávra 1 : 2
77. Zavadil (penalta) 1 : 3
Záznam online reportáže

Praha
Aktualizováno

Měl to být pro sešívané snadný úkol. Výhra v předehrávce 7. kola Synot ligy jim zaručovala návrat na první příčku tabulky a proti sobě měli Brno, které ještě nikdy v samostatné éře české soutěže na jejich hřišti nevyhrálo. Fotbalisté Slavie se sice brzy ujali vedení, jinak se ovšem v Edenu natrápili až běda a Zbrojovka nakonec zápas otočila. Brno vyhrálo 3:1 a rázně tak zlomilo svůj strašidelný komplex. Hrdinou zápasu byl autor dvou gólů Stanislav Vávra.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Stanislav Vávra z Brna (vlevo) oslavuje se spoluhráči jeden ze svých gólů během utkání se Slavií.

Článek
Fotogalerie

Sešívaní začali sezónu parádně a konkurenci v jejich mužstvu dokládá postavení útočníka Balaje. V dresu Albánie se jediným gólem postaral o senzační výhru 1:0 v Portugalsku, jehož trenér Paulo Bento byl včera odvolán. Ani to však Albánci zpátky do základní jedenáctky Slavie nepomohlo, proti Zbrojovce začal jen na lavičce.

To nejlepší podzimní kanonýr Škoda má místo jisté a ukázal se hned ve 4. minutě. Zpracoval si dlouhý Kodrův pas, ale vypálil těsně vedle branky. Sešívaní stejně na první gól dlouho nečekali. Již v 17. minutě rychle přešli do útoku, Zmrhal z křídla perfektně uvolnil Černého a ten umístěnou střelou nedal Hladkému šanci.

Brno si tak velmi záhy připomnělo strašidelnou bilanci, kterou v samostatné lize na Slavii má. Neuvěřitelných dvacet pokusů o výhru tady nezvládlo a po úvodní brance se nezdálo, že by 21. zápas měl být výjimkou. Šance si ovšem vytvořilo, ne že ne. Jenže Fischer nadějný centr v šestnáctce jen lízl, Vávra pak pokazil brejk ve chvíli, kdy se obrana domácích povážlivě otevřela. A když míč do sítě dostal, rozhodčí branku neuznal, což hosty pořádně namíchlo. Tři minuty před přestávkou se přece jen dopracovali k vyrovnání. Zavadilův přímý kop Hrubeš jen vyrazil a zakončující Vávra už měl snadnou práci.

Vávra si počíhal na další dorážku

Pro sešívané byl bod málo, k posunu na první příčku jim nestačil. Po přestávce nebezpečně pálil Boudjemaa, gólman Hladký vyrazil míč na roh. Zmrhalova šance byla ještě větší, znovu ztroskotal na gólmanovi.

A tak vzalo utkání nečekaný obrat. Tak trochu se opakovala situace ze závěru první půle. Hrubeš sice vytáhl Zavadilovu několikrát tečovanou střelu, jenže Vávra si znovu na správném místě počkal na snadnou dorážku. Fanoušci Slavie na to zareagovali po svém. Začali házet na brankáře Hladkého kelímky s pivem, takže zápas musel být na chvíli přerušen.

Zkázu Slavie dovršil autor prvního gólu Černý, který fauloval Briganta a Zavadil z penalty pojistil Brnu zlaté tři body. A když nejlepší ligový kanonýr Škoda nevyužil sólo na brankáře, byl osud zkoprnělé Slavie zpečetěn.

Fotbalová Synot liga - 7. kolo:
Slavia Praha - Zbrojovka Brno 1:3 (1:1)
Branky: 17. M. Černý - 42. a 60. Vávra, 77. z penalty Zavadil. Rozhodčí: Nenadál - Kříž, Arnošt. ŽK: V. Vukadinovič, Juhar, M. Černý - Zavadil. Diváci: 5823.
Slavia: Hrubeš - Nitrianský, Latka, Kodr, Juhar - Baéz, Zmrhal - V. Vukadinovič (46. Piták), Boudjemaa (65. Balaj), M. Černý (76. Petr) - Milan Škoda. Trenér Beránek.
Brno: Hladký - Buchta, Schuster, Jugas - Malík (90. Mounkanza), Zavadil, Fischer, Lutonský - Brigant, Vávra (82. Kaščák), Sýkora (74. Šumbera). Trenér Kotal.

Reklama

Související témata: