Hlavní obsah

Teplice - Sparta 0:0Teplice udržely ligovou neporazitelnost. Hrdinou Sparty byl Bičík

Fotbalisté Teplice zůstávají i po sobotní bitvě s úřadujícím českým šampiónem v domácí nejvyšší soutěži posledním neporaženým týmem. Do přestávky byli Severočeši několikrát blízko gólu a měli jasnou převahu, ale nedokázali ji zúročit. Po obrátce Sparta předvedla mnohem lepší výkon a mohla si vylepšit sebevědomí před čtvrteční bitvou Evropské ligy v Neapoli, jenže střely Krejčího ani Dočkala se neujaly.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Teplický obránce Laco Takács (vlevo) a Bořek Dočkal ze Sparty.

Článek

Teplice začaly velmi aktivně a už po čtyřech minutách Nivaldo dělovkou zpoza pokutového území prověřil pozornost Bičíka. Domácí byli pohyblivější, důraznější a zejména přesnější při snaze o kombinaci, tudíž se dostávali častěji na dostřel hostující branky.

Takácsův pokus z pravé strany však stačil Brabec zablokovat, Vůch po individuální akci v pokutovém území pálil těsně vedle, a když Nivaldo ve 32. minutě pláchnul Kováčovi, stačil centrovaný míč před Litsingim odvrátit hlavou Costa.

Pražané byli do půlky neškodní. Marně kapitán David Lafata či stoper Radoslav Kováč burcovali spoluhráče k větší aktivitě. A nebýt skvělého Bičíka, mohlo být hostům zle. Rohový kop Vůcha totiž prošel po zemi celým malým vápnem, ale brankář Sparty stačil před Matulou míč v poslední vteřině ukrýt v náručí. Těsně před poločasem pak stoper Pražanů Brabec na půlící čáře podskočil vysoký míč, Nivaldo připravil tutovku pro Kroba, ale ten těsně minul.

Hned po obrátce nejprve čaroval Bičík, když fantasticky zneškodnil ránu Litsingiho. Následně se do hry dostala už i Sparta, která přeci jen přidala na pohybu a tudíž si připravila i nebezpečné střelecké pozice. Nejprve se po zaváhání Grigara, jemuž vypadl míč z rukou, rýsovala nadějná šance pro Krejčího, ale teplický gólman stačil balón zalehnout. Vzápětí Kadeřábek našel Vacka v pokutovém území, ale záložník Sparty přestřelil. A když Dočkal posunul z pravé strany míč do pokutového území ke Krejčímu, stačil proti jeho střele Grigar vytrčit nohu.

Blízko rozhodující trefě byl střídající útočník Teplic Mahmutovič, který vystřihl v pokutovém území parádní nůžky, ale Bičík balón dokázal zkrotit. S blížícím se koncem přidávala Sparta na obrátkách zejména v ofenzivním snažení a stopeři Teplic jí darovaly stoprocentní šanci, jenže Krejčí tváří v tvář Grigarovi pálil těsně mimo. Teplický gólman pak tasil bravurní zákroky proti pokusům Costy a zejména Dočkala, jehož dělovku z dvaceti metrů skvěle vyrazil.

7. kolo fotbalové ligy:
FK Teplice - Sparta Praha 0:0
Rozhodčí: Zelinka - Pelikán, Jiřík. ŽK: Hošek, Vondrášek - Matějovský, Kováč, Brabec. Diváci: 10 460.
Teplice: Grigar - Lüftner, Jablonský, Matula (62. Hošek), Krob - Ljevakovič, Takács - Vondrášek, Vůch, Nivaldo (62. Mahmutovič) - Litsingi (77. Kapolongo). Trenér Ščasný.
Sparta: Bičík - Kadeřábek, Kováč, Brabec, Costa - Mareček, Matějovský (76. Konate) - Dočkal, Vacek (62. Hušbauer), Krejčí - Lafata. Trenér Lavička.

Reklama

Související témata: