Hlavní obsah

Liberec - Plzeň 1:1Plzeň odskočila Spartě jen o bod. Šural nachytal Kozáčika a vybojoval pro Liberec remízu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Pilař 0 : 1
58. Šural 1 : 1
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Plzeňští fotbalisté odskočili na čele tabulky druhé Spartě jen o bod, když v dohrávce sedmého kola Synot ligy pouze remizovali v Liberci 1:1. Viktoria vedla pod Ještědem už po deseti minutách zásluhou branky reprezentanta Václava Pilaře, po hodině hry však v době sílícího náporu Západočechů dokonale zaskočil brankáře Matúše Kozáčika střelou z úhlu k bližší tyči Josef Šural.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Liberecký obránce Jiří Fleišman (vlevo) a záložník Plzně Milan Petržela v dohrávce 7. kola Synot ligy.

Článek
Fotogalerie

Souboj dvou týmů, které v minulé sezóně došly až do jarní části Evropské ligy, ale letos vypadly už ve 3. předkole, nabídl od úvodu velmi atraktivní podívanou. Liberec proti vedoucímu týmu tabulky začal aktivně, ale z první větší akce udeřili hosté.

Procházkovu ránu zpoza vápna Šural nechtěně tečoval do Koláře, od něhož se míč odrazil před branku a pohotový Pilař z dorážky zavěsil pod břevno. Plzeňský středopolař tak navázal na vítěznou trefu z kvalifikace mistrovství Evropy proti Nizozemsku. Slovan zároveň ve čtvrtém domácím utkání sezóny poprvé inkasoval.

„Jenže výhru nám to nepřineslo, jsou to pro nás dva ztracené body," litoval Pilař.

Západočechům takový vývoj vyhovoval. Dobře bránili a vyráželi do nebezpečných protiakcí. Ve 22. minutě nabil Řezník Chramostovi, ale ten pálil nad. Ještě větší šanci spálil hostující útočník o chvíli později, když po Vaňkově kolmici sám před Kolářem trefil nohu domácího gólmana.

„Víc mě mrzí ta druhá, kdybych to utáhl k tyči, byl to jasný gól. Bohužel mi míč sjel," kál se Chramosta.

Liberec pokračoval v aktivní hře, ale postrádal klid v předfinální fázi. Kozáčik tak poprvé vážněji zasahoval až v 38. minutě, kdy vyrazil Delargovu střelu z úhlu.

Lišák Šural obral Plzeň o výhru

Plzeň byla silná na míči a v úvodu druhé půle na několik minut zamkla soupeře před jeho vápno. Výsledkem byla Petrželova hlavička, která těsně minula tyč. Hosty zahozená šance následně přišla draho.

Šural v 58. minutě zkusil z velkého úhlu střelu na bližší tyč a Kozáčik překvapivě propustil balón do sítě. Domácí útočník navázal na povedené minulé kolo s Ostravou, v němž zaznamenal hattrick.

Plzeň chtěla okamžitě odpovědět, ale Vaněk se dožadoval penalty marně. Vzápětí zabránil Pilařovi v druhém gólu skvělým zákrokem Kolář a volný Chramosta následně hlavičkoval jen do obránce. I Liberec chtěl penaltu, ale sudí Šuralův souboj s Limberským jako faul neposoudil.

Slovan si poté vytvořil tlak, střídající Hadaščok však mířil nad. Strhující zápas gradoval, vítěznou trefu už ale nikdo nepřidal.

7. kolo první fotbalové ligy:
Slovan Liberec - Viktoria Plzeň 1:1 (0:1)
Branky: 58. Šural - 9. Pilař. Rozhodčí: Franěk - Blažej, Vlasjuk. ŽK: Obročník, Delarge, Pimpara, Karišik - Procházka, Hejda, Limberský, Řezník. Diváci: 5918.
Liberec: O. Kolář - Coufal, Pimpara, Karišik, Fleišman - Obročník (56. Dydowicz) - Delarge (65. Hadaščok), Ďubek, Pavelka, Frýdek (87. Mudra) - Šural. Trenér: Slovák.
Plzeň: Kozáčik - Řezník, Hejda, Procházka, Limberský - Hrošovský, Vaněk - Petržela (61. Hořava), D. Kolář, Pilař (89. Kovařík) - Chramosta (79. Tecl). Trenér: Koubek.

Reklama

Související témata: