Hlavní obsah

Čtyři góly za dva zápasy. Cítím střeleckou formu, radoval se Šural, jenž vyškolil Kozáčika

Liberec

Čtyři góly z posledních dvou zápasů a celkově pět branek po sedmi odehraných kolech Synot ligy. Taková je aktuální střelecká bilance libereckého útočníka Josefa Šurala, který na hattrick z předešlého utkání s Baníkem Ostrava navázal klíčovou a navíc nevšední trefou proti Viktorii Plzeň. Remíza 1:1 byla celkově už pátým nerozhodným výsledkem Slovanu Liberec v probíhajícím ročníku soutěže. Kromě toho Liberečtí jen jednou vyhráli a jednou prohráli.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Liberecký Josef Šural střelecky táhne svůj tým.

Článek

„Před zápasem s Plzní bychom bod brali. A těžko říci, kdo může být teď s plichtou spokojenější. Viktorka měla šance, ale my také, takže remíza je asi zasloužená. Přesto nás mrzí, protože pořád si myslím, že jsme mohli lídra porazit," rozpovídal se Šural po bitvě, v níž prokázal šikovnost i nápad při zakončení.

„Jsem rád, že mi to tam v poslední době padá. Kdybych se dostal do podobných pozic loni na podzim nebo i letos na jaře, tak by z toho asi nic nebylo. Střela by šla třeba deset metrů nad břevno, nyní jsem přesnější. Těší mě každý vstřelený gól a navíc takový chytrý, jaký se mi povedl," zmínil lišácký kousek, při němž takřka z nulového úhlu překonal umístěným pokusem k bližší tyči brankáře Kozáčika.

I Šuralovi se zamlouvala kvalita zápasu. „Úroveň byla výborná. Lidi, kteří přišli, měli o zábavu postaráno. Naši fanoušci mohli v závěru doufat ve tři body. Hrálo se tvrdě, ale fair play. Byly tam fauly spíš nechtěné, nic zákeřného," ohlížel se za napínavým představením.

Osobně se cítí ve fotbalové pohodě. „Hraje se mi dobře, hlavně asi tak od čtvrtého kola, což je snad znát i střelecky. Ale pořád se snažíme dohnat bodové manko ze začátku sezóny. Chyběla nám sehranost, teď už je to lepší. Mrzí nás některé remízy. Kdyby v pondělí přijel jiný soupeř, než velmi silná Plzeň, asi bychom urvali tři body. Ale Viktorku považuji momentálně za nejlepší tým v Česku, ostatně vedou ligu," dodal liberecký kanonýr.

Limberský: Nechali jsme Liberec zbytečně vyrovnat

Na plzeňské straně odvedl velký kus práce jako tradičně levý obránce David Limberský. „Vzhledem k průběhu jsme nejspíš ztratili rýsující se vítězství. V úseku mezi pětačtyřicátou a šedesátou minutou jsme neproměnili tři obrovské šance. Kdybychom je dotáhli do konce, nestalo by se nám to, aby Liberec vyrovnal," přesvědčoval zkušený borec, jenž se vyjádřil i ke dvěma sporným situacím, zavánějícím penaltami.

„Jestli byl faul na Ondru Vaňka, to nedokážu hodnotit. Měl jsem to daleko, přes tři čtvrtiny hřiště. A co se týče mého zákroku na Šurala, byl jsem u něj včas, zasáhl jsem nejdřív balón a pak nohy. Takže verdikt záleží na rozhodčím," pokrčil rameny.

Limberský litoval inkasovaného gólu. „Matúš Kozáčik si asi měl pohlídat přední tyč. Od Šurala to bylo hodně nečekané a překvapivé řešení. Provedl to výborně. Trenér brankářů si to s naším gólmanem asi proberou," komentoval moment, o němž se po zápase mluvilo.

Plzeň vede ligu „jen" o bod před Spartou. „V této fázi není náskok směrodatný. Ale z Liberce si vezeme zjištění, že pokud příště doma porazíme Baník Ostrava, zůstaneme dál v čele tabulky," uvedl trenér Miroslav Koubek, jenž hodlá se svými svěřenci zapracovat především na zakončení útočných akcí.

Reklama