Hlavní obsah

Zápas s Plzní? Zážitek v neskutečné atmosféře, liboval si liberecký brankář Kolář

Liberec

Je objevem podzimní ligové sezóny. Teprve devatenáctiletý fotbalový brankář Ondřej Kolář se výrazně prosazuje ve Slovanu Liberec a v zápasech, do nichž nastoupil, si drží sérii neporazitelnosti. Naposledy proti Viktorii Plzeň byl u remízy 1:1.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Liberecký brankář Ondřej Kolář zasahuje v utkání 7. kola Synot ligy s Plzní.

Článek

Jak vzpomínáte na svůj debut v nejvyšší soutěži?

Bylo to v závěrečném kole minulého ročníku, kdy už nám takříkajíc o nic nešlo. Trenér David Vavruška mě postavil do utkání proti Olomouci, která naopak potřebovala v Liberci vyhrát v boji o záchranu. Skončilo to remízou, chytil jsem pár šancí a pak jsem na svou adresu slyšel, že jsem poslal Sigmu dolů z ligy, protože sestoupili. Ale já jsem se chtěl trenérovi i divákům ukázat, aby si mě všimli s výhledem do nové sezóny.

To se vám povedlo dokonale. Odchytal jste poslední čtyři zápasu Slovanu s jedním vítězstvím a třemi remízami.

Jsem za šanci, jakou mi teď poskytuje trenér Slovák, moc rád. Už fakt, že se potkávám na hřišti se skvělými protihráči a reprezentanty, je pro mě zážitkem. Jenom těch pět remíz ze sedmi kol je nějak moc. Byli jsme pokaždé kousek od vítězství, a bohužel sbíráme jen bod po bodíku s výjimkou kanonády proti Baníku. Chceme být výš než na dvanáctém místě.

Co říkáte na ligovou atmosféru?

Je to něco jiného, než co jsem poznával v Juniorské lize (úsměv). Na ni lidé nechodí. Doma jsem letos zažil tři zápasy Synot ligy a obrovským zážitkem byl samozřejmě duel s Viktorií Plzeň. Nechci přehánět, ale byla tady pro mě neskutečná atmosféra. I díky ní se asi hrálo ve vysokém tempu, s nasazením a zápas měl výbornou úroveň. Užíval jsem si ale i svoje premiérové vystoupení venku v Teplicích. Tedy krásný stadión a zvraty ve skóre. Škoda jen, že jsem tam nechytil penaltu, to by byl bonbónek. (usmívá se)

S čím jdete do dalšího průběhu sezóny?

Naše hra si už sedá, střelecky se daří Pepovi Šuralovi. Mělo by to dál šlapat. Máme mladý tým a chceme se zlepšovat. A čekají nás ještě top zápasy, kam řadím souboje s Mladou Boleslaví, na Spartě a s Jabloncem.

Reklama

Související témata: