Hlavní obsah

Plzeň porazila Baník a uhájila čelo tabulky. Sparta otočila duel s Hradcem, na Viktorii ztrácí bod

Aktualizováno

Plzeňští fotbalisté se udrželi na čele tabulky Synot ligy i po osmém kole. Pomohla jim k tomu domácí výhra nad Baníkem Ostrava 2:0. Jednobodový odstup na vedoucí Západočechy udržela mistrovská Sparta, která na Letné otočila duel s Hradcem Králové a radovala se z vítězství 3:1. Obrat nastartoval dvěma góly kapitán David Lafata.

Foto: Petr Eret, ČTK

Plzeňští hráči se radují z gólu proti Baníku.

Článek
Fotogalerie

Plzeňská Viktoria si tak v sezóně udržela na domácím hřišti stoprocentní bilanci a po remíze v Liberci v posledním kole se opět mohla radovat z vítězství. Za ním ji nasměroval po půlhodině hry proměněnou penaltou Daniel Kolář. Ostravský Filip Kaša navíc viděl za stažení Jana Chramosty v šestnáctce červenou kartu.

Západočeši měli v dlouhé přesilovce veliký tlak a spoustu gólových šancí, jenže zahazovali  jednu za druhou. Vítězství tak potvrdil až čtvrthodiny před koncem parádní hlavičkou Ondřej Vaněk. Baník neporazil Viktorii v lize už podesáté za sebou.

Lafata nastartoval obrat

Pražská Sparta po ztrátě v Teplicích a porážce v Neapoli v Evropské lize začala na Letné proti Hradci Králové mdle, za což ji nováček soutěže záhy vytrestal. Už v šesté minutě šokoval favorita úvodním gólem Tomáš Malinský, jenž se v nejvyšší soutěži trefil vůbec poprvé.

Svěřenci Vítězslava Lavičky ale třetí ligovou porážku v sezóně nehodlali připustit. Už ve dvacáté minutě srovnal David Lafata, jenž otočil zápas svým druhým gólem krátce po změně stran. Už za chvíli přidal uklidňující třetí gól po ráně bez přípravy Josef Hušbauer.

Východočeši tak stejně jako v minulém kole inkasovali tři góly a od sestupových příček je dělí jediný bod. Se Spartou prohráli i třináctý vzájemný ligový zápas.

Program 8. kola fotbalové Synot ligy:
Plzeň - Ostrava 2:0
Branka: 32. Kolář (z pen.), 75. Vaněk
Sparta - Hradec Králové 3:1
Branka: 20., 48. Lafata, 53. Hušbauer - 6. Malinský

Reklama