Hlavní obsah

Plzeň - Ostrava 2:0Plzeň proti Baníku dominovala, chybělo jen vyšší gólové vyjádření

MinutaMin. Tým Hráč Akce
32. Kolář (penalta) 1 : 0
75. Vaněk 2 : 0
Záznam online reportáže

Plzeň

Žádné pochybnosti nepřipustili fotbalisté Plzně coby ligový lídr při nedělní konfrontaci s Ostravou. Od úvodního hvizdu zápasu jasně dominovali, k maximální spokojenosti Západočechům chyběla jen lepší produktivita. Baník byl neškodný. I proto, že hrál hodinu v deseti.

Foto: Petr Eret, ČTK

Jan Chramosta z Plzně (vpravo) a Filip Kaša z Baníku před ostravským brankářem Jiřím Pavlenkou. Kaša za zákrok dostal červenou kartu, Danile Kolář z penalty poslal Viktorii do vedení.

Článek

Plzeň měla od úvodních minut drtivou převahu. Dobře kombinovala, držela míč, byla přesnější a důraznější. Jenže s výjimkou střel Petržely a Vaňka mířících nad branku se k ohrožení hostující svatyně nedostala. Po šestadvaceti minutách pak Petrželův milimetrový centr na střed malého vápna hlavičkující Kolář poslal rovněž nad branku.

Plzni pak pomohl zprvu pro Baník naprosto neškodný okamžik. Kaša měl před vlastním pokutovým územím míč pod kontrolou, jenže pod tlakem Chramosty škobrtnul, pustil plzeňského útočníka před sebe a následně jej srazil k zemi. Sudí Příhoda vyhodnotil souboj jako penaltový, ostravského borce navíc vyloučil. Kolář se z pokutového kopu nemýlil a zápas prakticky rozhodl.

Hosté se pak zatáhli do obrany, na ofenzivu prakticky rezignovali a vlastní konto hájili do přestávky s přehledem. V jediné nebezpečné situaci pálil Hrošovský nad branku.

Po obrátce Plzeň zvýšila obrátky a nemilosrdně tlačila Baník k jeho svatyni. Jenže Procházka z dvanácti metrů v ideální pozici vysoko přestřelil, brankář Pavlenka pak senzačně vytrčil pravou nohu proti křížné ráně Řezníka a po centru Petržely z pravé strany pálil Tecl těsně mimo.

Ostrava neměla naději do zformované a pozorné obrany Západočechů proniknout, zvláště když musela čelit narůstajícímu tlaku domácích. V 73. minutě Pavlenka senzačně vyškrábl zpod břevna ránu Vaňka, ale když o dvě minuty později po centru Tecla přeskočil Vaněk bránícího Frydrycha a trknul hlavou míč do sítě, získala Plzeň pohodový náskok.

V dalších minutách mohli skóre navýšit Kolář a Tecl, jenže míč poslali mimo tyče. Baník tak nedokázal prolomit bídnou sérii a už deset zápasů v řadě se Západočechy neslavil vítězství. Plzeň naopak potvrdila sílu v domácím prostředí, kde už devatenáct zápasů v řadě neprohrála. Naposledy slavil triumf ve Štruncových sadech výhru Liberec v květnu 2013.

8. kolo Synot ligy
Viktoria Plzeň-Baník Ostrava 2:0 (1:0).
Branky: 32. Kolář z pen., 75. Vaněk. Rozhodčí: Příhoda - Hájek, Štěrba. ŽK: Chramosta, Hejda - Byrtus, Narh. ČK: 31. Kaša (Ostrava). Diváci: 11 072.
Plzeň: Kozáčik - Řezník, Hejda, Procházka, Limberský - Vaněk, Hrošovský - Petržela (70. Hořava), Kolář (80. Bakoš), Pilař - Chramosta (46. Tecl). Trenér Koubek.
Ostrava: Pavlenka - Frydrych, Kaša, Stronati, Sukup - Greguš, Šichor - Petrus (64. Narh), Lindpere (58. Byrtus), Štěpán - De Azevedo (83. Kukec). Trenér Bernady.

Reklama

Související témata: