Hlavní obsah

Hrajeme o to, abychom měli náročnou sezónu, ujistil Lafata po opožděné oslavě

Prožil náročný a rozhodně nevšední týden. Kristova léta ho dostihla přesně v den prvního utkání Evropské ligy v Neapoli. Na oslavu si tam kapitán fotbalové Sparty poručil vstřelený gól, ale během čtvrteční porážky 1:3 se ho nedočkal. Útočník David Lafata si musel počkat tři dny až na nedělní ligový duel s Hradcem Králové (3:1), v němž dvěma zásahy otočil skóre.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Sparty Praha David Lafata se raduje z gólu proti Hradci Králové.

Článek
Fotogalerie

V Neapoli nebylo nad čím jásat, oslavu jste si odložil o tři dny...

Tak ono ve fotbale tak jako tak není 33 let k žádnému slavení. (smích) Hlavně jsem rád, že jsme Hradec porazili. Mé dva vstřelené góly, to je něco navíc.

Ve čtvrtek Neapol, v neděli Hradec. Jak je těžké přepnout a namotivovat se?

Neřekl bych, že je to těžké. Zřejmě kvůli nekoncentrovanosti jsme brzy inkasovali. Ale když jsme do dvaceti minut dokázali vyrovnat, pak jsem věřil, že zápas zvládneme. A motivace? Já myslím, že stačí, když si každý vzpomene, jak jsme tady v květnu přebírali mistrovský pohár.

A únava? Do Prahy jste se z Itálie vraceli až v pátek.

Nestěžoval bych si. Inkasovaný gól neměl s únavou nic společného.

Vážně ani trochu?

Asi každý fotbalista vám řekne, že chce raději hrát, než celý týden trénovat. Poháry tady chceme. Dá se vlastně říci, že hrajeme o to, abychom to pak měli v sezóně náročné. Zápasů v Evropské lize si chceme užít a v domácí soutěži musíme valit dál.

Dva góly jste sice vstřelil, takže už máte na podzim pět ligových tref. Těsně před druhým zásahem jste ovšem také až komicky minul prázdnou branku, což se vám moc často nestává.

To snad ani nešlo nedat, a přece se mi to povedlo... Krejčí mi přiťukl míč prsama a já myslel, že za mnou stojí obránce. Proto jsem chtěl rychle zakončit podrážkou, ale nabral balon špičkou. Stane se, před prvním gólem jsem zase měl štěstí, jak se ke mně míč dostal.

Reklama

Související témata: